JohnnyCage

3 százalékkal győzött a HP a fúzió szavazásán

Formális végeredmény született a Hewlett-Packard és Compaq Computer cégek egyesítéséről szóló szavazásban, amely szerint a két társaság fúzióját támogatók mintegy 3 százalékkal nyertek.

A Delaware-i IVS Associates a szavazatok összeszámlálását követően bejelentette, hogy a szavazók többsége támogatja a HP-Compaq fúziót. A szavazás során az 1,6 milliárd szavazatból a fúziót támogató HP vezetés 45 millióval kapott többet, mint az egyesítést ellenzők.

"Elégedettek vagyunk, hogy a szavazatok összeszámlálása alapján a részvényesek többsége támogatja a fúziót" - mondta Carly Fiorina, a HP vezérigazgatója. "Alig várjuk, hogy lezárhassuk ezt a nehéz időszakot, és elkezdjük formálni az új HP jövőjét" - tette hozzá.

A két cég egyesítését ellenző részvényesek azonban bejelentették, hogy tovább folytatják a harcot. "Ellenőriztetni fogjuk a szavazás végeredményét" - mondta Walter Hewlett egyik megbízottja. Mint ismeretes, Walter Hewlett, a HP társalapító William Hewlett fia ellenzi a fúziót, mert elmondása szerint az a Compaq gyengélkedő PC üzletága miatt káros hatással lenne a Hewlett-Packardra.

A HP szerint amennyiben Hewlett ellenőriztetni akarja a szavazás eredményét, a vizsgálatban mindkét fél részt fog venni, és várhatóan egy hetet fog igénybe venni. Ezekután az IVS kihirdetheti a végleges, hitelesített végeredményt.

A HP az IVS szerint mintegy 837,9 millió szavazatot kapott, ami a szavazatok 51,4 százalékát jelenti. A fúziót ellenzők 792,6 millió szavazatot kaptak, ami a teljes szavazati szám 48,6 százaléka. A Hewlett-Packard az előzetes eredmények alapján korábban nagyobb arányú győzelemre számított. A HP vezetősége alig néhány órával a március 19-ei szavazás után bejelentette, hogy a fúzió támogatói kismértékű győzelmet arattak.

Fontos megjegyezni a szavazással kapcsolatban, hogy Walter Hewlett vádai alapján az amerikai tőzsdefelügyelet, és az ügyészség is vizsgálatot indított az ügyben. Hewlett szerint alapos a gyanú, hogy a HP vezetése az utolsó pillanatban illegális eszközöket vetett be két befektető, név szerint a Deutsche Bank, illetve a Northern Trust támogatásának megnyerése érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hahoocsi #2
    Semmi kifogása nem volt, sőt még az amerikai FTC-nek (Federal Trade Commission) sem.