JohnnyCage

A P4-M árcsökkentés kihathat az asztali piacra

A Goldman Sachs szerint az alaplapok piacán áprilisban további visszaesésre lehet számítani, a P4-M májusi árcsökkentése ráadásul tovább csökkentheti az asztali számítógépek, illetve az alaplapok eladásait.

A befektetési bank elemzői úgy vélik, a vezető tajvani alaplapgyártók áprilisi eladásai várhatóan mintegy 15 százalékkal fognak elmaradni a márciusi eredményektől, amely elsősorban a piaci kereslet folyamatos csökkenésének tudható be.

A Goldman várakozásai szerint az asztali számítógépek, illetve az alaplapok iránti kereslet július után fog újból emelkedésnek indulni. Az Intel Pentium 4-M processzorokkal kapcsolatos stratégiája azonban könnyen átformálhatja a piaci helyzetet. A chipóriás májusban várhatóan drasztikusan le fogja csökkenteni mobil Pentium 4 processzorainak árát, amellyel együtt várhatóan a nagyteljesítményű notebook számítógépek is sokkalta olcsóbbá válnak. Mivel azonban a felhasználók az utóbbi időben egyre inkább a nagyteljesítményű notebookok felé fordulnak új asztali rendszerek vásárlása helyett, az árcsökkenés ugrásszerű növekedést eredményezhet a notebook piacon, az asztali PC-k, illetve alaplapok eladásai pedig jelentősen visszaeshetnek.


A Goldman Sachs szakértői szerint az alaplapok iránti kereslet folyamatos visszaesése nem csak az amerikai PC piac gyengélkedésének eredménye, az európai piac az utóbbi időben hasonlóképp gyenge. Az Elitegroup Computer Systems (ECS) jelenleg például feleannyi alaplapot szállít Európában, mint tavaly ilyenkor.

A befektetési bank úgy véli, az alaplapgyártók a raktárkészletek kiürítése érdekében jelentős mértékben csökkenteni fogják áraikat a második negyedév folyamán. Mindez azonban a nyereség lecsökkenésével, illetve teljes elvesztésével fog járni a társaságok részéről. Az alaplapgyártók helyzetét némileg könnyíti, hogy a chipsetgyártók az utóbbi időben jelentősen csökkentették áraikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • NasaTm #11
  Bazz suli Net szag qrva jo szoveg :))))))))
 • 9CS #10
  Félelmetes milyen gyökerek vannak.
  Ezt a nik-lopóknak:
 • Supergamer_real #9
  Koszonom minenkinek ez jol esett.Termeszetesen nem en vagyok nem is leszek.De en "_"-t hasznalok a szemelyisegzavaros baratunk meg "-"-t.Sikerult megint nagyon poenosnak lennie.
 • 9CS #8
  Az igazi Supergamer, regisztrálta magát akkor, a kis "pöcsösök" nem játszanak. Azt meg leírni, hogy a notebook roszabb mint az asztali PC, hát haver. Ja, ha csak játszol akkor ok.
 • Yeti #7
  Supergamer nem "-"t hasznal hanem "_"t.
 • Rive #6
  Sulinet-szag van...

  Nem hinném, hogy a valódi Supergamer ennyire leadta volna a szinvonalat...

  Már megint a NICK-lópogató szaraxik?

 • Supergamer-real #5
  Igen igazából tényleg úgy szar a noteee ahogy van, vegyél haver asztali pééécéééét
 • NasaTm #3
  Most a jobb P4-es Laptopok ara $2000.
  Ez nyarig $1600-$1800-ig fog lemenni.
  Nincs mese.
  A masik, hogy a sima asztali gepek arai mar igy is nevetsegesen lent vannak. Persze menjen csak meg lejebb nekunk az nem faj :)