JohnnyCage

Várhatóan csökkenni fog a GameCube ára

A videójáték kiadó, és játékkonzol gyártó japán Nintendo a közeljövőben várhatóan lecsökkenti a GameCube játékkonzol árát, amely lépéssel a társaság a Sony PlayStation 2-höz képest szeretné még vonzóbbá tenni készülékét.

A Nintendo egyik vezetője elmondta, hogy a Sony várhatóan csökkenteni fogja PlayStation 2 játékkonzoljának árát. Amennyiben azonban ez megtörténik, a Nintendo hasonló lépést hajt végre GameCube konzoljával, hogy az eszköz továbbra is jóval olcsóbb maradjon, mint a rivális megoldás.

George Harrison, a Nintendo marketing részlegének elnökhelyettese úgy véli, az esetleges GameCube árcsökkentés attól függ, a Sony milyen mértékben módosítja a PlayStation 2 jelenleg 299 dolláros árát. - Még nem döntöttük el, hogy csökkentjük-e a GameCube árát - mondta Harrison. - Az első lépést a Sony fogja megtenni, és azután meglátjuk, hol állunk - tette hozzá. Amennyiben a PlayStation 2 ára jelentősen, 200 dollár környékére, illetve esetlegesen 200 dollár alá csökken, minden bizonnyal a Nintendo is lépni fog.

A GameCube jelenleg 199,95 dolláros áron kapható.

Bár a Sony tagadja a PS2 közeljövőbeli árcsökkenését, az elemzők biztosak benne, hogy a társaság csökkenteni fogja a konzol árát a májusi Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon. Harrison szerint amennyiben mindez megtörténik, a Nintendo-nak még augusztusban követnie kellene a társaság lépését, hogy az árcsökkentésnek teljes hatása legyen a karácsonyi vásárlószezonra.

A vezető azt is elmondta, hogy a társaság március 31-éig mintegy 2 millió GameCube játékkonzolt szállított le az Egyesült Államokba, amelyből mintegy 500 ezer darab képezi az idei eladásokat. A társaság nem tervezi csökkenteni az új GameCube játékok 49,99 dolláros árát, de várható egy kedvezmény-program a legnépszerűbb játékok körében. A rivális Sony egyébként hasonlóképp a legsikeresebb játékait kínálja akciós áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #11
    Ali1: Bár tapasztalatom 0, de úgy hiszem még egy német is mikor új konzolt választ elég alaposan mérlegelheti a perspektívákat. Persze az is lehet hogy megveszi mind a hármat :)
  • CybearBoy #10
    :))
    Komolyan írtad???
  • Kosh #9
    a másolhatóság részben igaz.... azokban az országokban ahol az embereknek alacsonyabb a fizetése (pl nálunk is) tehát kevesebb eredeti programot tudnának megvenni azok a konzolok fogynak jobban amelyeknél egyszerűbb a másolási védelmet megoldani.
  • MuERTe #8
    Tessen már megnézni az N64 életútját mielőtt ilyen marhaságokat tecc mondni :))
  • Gabest #6
    Egy konzol sikeressége többnyire attól függ, mennyire másolhatók a játékai. Lassan rájöhetnének már a nintendonál is :)
  • mad mind #4
    Te ezt honnan vetted? Talán az áprilisi tréfa cikkből?
  • mikike #2
    hát
    miután megvette őket a microfos ez várható volt
  • CSOCSO #1
    hja japcsiban... talán amcsiban is de eu ban bizti nem:(