JohnnyCage

Májustól elérhetőek az ALi 20x sebességű DVD chipjei

A tajvani ACER Laboratories Inc. (ALi) a társaság bejelentése szerint májusban dobja piacra új, 20-szoros sebességű DVD vezérlőchipjét, amelyet máris számos gyártó tervez alkalmazni meghajtóiban.

A piacon jelenleg vezető szerepet betöltő Mediatek jelenleg nem rendelkezik hasonló vezérlőchippel. A társaság leggyorsabb DVD vezérlője 16-szoros maximális sebességre képes. Az ALi vezetői úgy vélik, a társaság az új egychipes megoldás kiemelkedő képességeivel, valamint korai megjelenésével komoly sikereket érhet el a piacon.

Az ALi a közelmúltban jelentős sikereket könyvelhetett el a DVD lejátszó szervochipek piacán, és a társaság a második negyedévben a CD-RW és DVD-ROM meghajtók vezérlőchipjeinek piacára is be kíván törni. A tajvani cég ugyanakkor várhatóan nem dob piacra hasonlóan egyedülálló képességekkel ellátott vezérlőchipeket a CD-RW meghajtókhoz, a CD-ROM piacra pedig be sem kíván lépni. A társaság új CD-RW chipje várhatóan 32-szeres írási sebességre lesz képes, amelynél már jelenleg is vannak gyorsabbak.

Az ACER Labs. vezetőségének március 19-ei ülésén a társaság nyilvánosságra hozta 2001-es piaci eredményeit, amely semmiképpen sem mondható fényesnek. A társaság gyakorlatilag elhanyagolható nyereségről tudott beszámolni, amely az alaplapi chipkészletek piacán való gyenge szereplés eredménye. Az ALI gyakorlatilag egyetlen olyan Socket-A (AMD), illetve Socket-478 (P4) chipkészlettel sem rendelkezik, amely felvenné a versenyt a riválisok hasonló megoldásival. Az ACER leányvállalata a 2002-es évre ezidáig nem adott ki piaci előjelzést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!