Franczy

Érkezik a mini DVD-R technológia

A DataPlay képviselői bejelentették, hogy a cég vezetői aláírtak egy rendkívül fontos szerződést a Zomba Recording nevezetű független hanglemezkiadó cég vezetőivel, mely szerződés értelmében az olyan manapság sikeres előadók és együttesek, mint például Britney Spears, vagy az N'Sync albumai a közeljövőben újfajta, kisméretű lemezeken is forgalomba kerülnek majd. A boulderi (Colorado) székhelyű DataPlay ezen kisméretű diszkjei a cég állítása szerint a világ legkisebb DVD-R lemezei, melyek körülbelül negyedakkorák, mint a hagyományos CD-k, ennek ellenére akár 11 órányi zenei felvételt is képesek tárolni. A DataPlay egyébként nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a Sony-féle MiniDisc-ekkel ellentétben a DataPlay mini DVD-R lemezei nemcsak zenei felvételeket, hanem akár különböző videoanyagokat, fotókat és egyéb digitális adatokat is tárolhatnak.

Szakértők szerint a mostani bejelentés egyértelműen annak a bizonyítéka, hogy a DataPlay vezetősége ráébredt arra, hogy a megfelelően agresszív piaci stratégia nélkül a cég DVD-R lemezei bármennyire is innovatívak, sosem lesznek túl sikeresek, éppen ezért a DataPlay mostanság minden eszközt megragad annak érdekében, hogy széles körben bebizonyítsa, hogy a mini DVD-R lemezek nagyon is kiváló alternatívái a jelenleg használatos standard CD lemezeknek. Ezzel együtt a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy nem túl valószínű, hogy a mini DVD-R technológia a közeljövőben képes lesz a CD technológia leváltására, azonban a DataPlay törekvése természetesen mindenképpen üdvözölendő. A DataPlay legnehezebb feladata egyébként nem más, mint meggyőzni a fogyasztói elektronikus berendezések gyártásával foglalkozó cégeket arról, hogy a DVD-R technológiában igenis nagy fantázia van.

Bármely újgenerációs elektronikus eszköz esetében alaptételnek tekinthető, hogy hosszabb-rövidebb időnek mindenképpen el kell telnie ahhoz, hogy az újdonság szépen lassan meghódítsa magának a piacot - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Carolyn Clark, a Nielsen/NetRatings cég egyik szakértője, majd hozzátette, hogy a DataPlay új technológiája népszerűségének mindenképpen jót tesz majd a DataPlay és Zomba Recording között a napokban létrejött szerződés. A DataPlay egyébként idén májusban tervezi piacra dobni saját mini DVD-R-író berendezését, melynek ára 300 dollár körül alakul majd, a vele kompatibilis lemezek darabjáért pedig 5-12 dollárt kell majd fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szucsati #7
    "pláne az N'Sync tipusú együtteseknek összesen nincs 11 órányi anyaga." Hál' Istennek {8-))

    Miért kell ezt a jó kis ötletet két ilyen sz*r zenével elrontani...

    Egyébként ti nem élveznétek, ha kisebb lenne a cd, de ugyan akkora kapacitású, vagy nagyobb? Én igen. És CF kártya rulez!
  • CSOCSO #6
    igy hirtelen szvsz 1.5 giga
  • TeddyBeer #5
    Én nem látom ideírva, hogy mennyi a lemezek kapacitása. Elég szar minőségben egy floppyra is lehet 11 óra zenét tenni (elvben). Márpedig azt sejteti a cikk, hogy itt tömörített zenéről van szó.
    Szóval vajon mekkora a lemezek fizikai kapacitása?
  • mad mind #4
    11 órányi zenét lehet rá rögzíteni, de minek? A mostani 74 perces CD-ket sem töltik meg, pláne az N'Sync tipusú együtteseknek összesen nincs 11 órányi anyaga.
  • CSOCSO #3
    a Gc egy konzol.. alias GAMECUBE... mivel 8 cm es DVD-kel müxik nem lehet másolni ré a gamezokat de éppen ebebna cikkben van leirva hoyg jön a 8 Cm es DVD...
  • corleone #2
    A CD írókkal a 8 cm-es lemezt is lehet írni. A DVD írókkal nem lehet ezt a pici DVD-t írni? Szerintem a következő generációs DVDk már ezt is fogják kezelni a normál DVDk mellett.
    Csocso: mi az a GC? (lehet, hogy már túl fáradt vagyok, de nem ugrik be)
  • CSOCSO #1
    nesze itten van GC másolási lehetőség!