Franczy

CeBIT 2002: díjeső az AMD-nek

Az Advanced Micro Devices képviselői a napokban büszkén jelentették be, hogy az AMD a németországi Hannoverben megrendezett CeBIT 2002 telekommunikációs és számítástechnikai szakkiállításon számos rangos díjat kapott. Az AMD a közeljövőben napvilágot látó Hammer processzor termékcsaládjáért a hardver kategóriában a CHIP magazintól megkapta a "CeBIT Highlights 2002" díjat, a PC Professionell magazin az AMD Athlon XP processzort találta a 2001/2002-es esztendő leginnovatívabb termékének, a PC Direkt magazin pedig a 2001/2002-es év legkiválóbb gyártójává nevezte ki az AMD-t.

"Ezen mindenképpen nagy elismerést jelentő, rangos díjak egyértelműen azt bizonyítják, hogy az AMD továbbra is a világ egyik leginnovatívabb és legnagyobb gyártási tapasztalattal rendelkező vállalata. Kiváló minőségű és teljesítményű termékeinkkel garantáljuk, hogy a felhasználók a lehető legnagyobb sikereket érjék el a számítástechnika terén" - nyilatkozta az AMD által bezsebelt díjakkal kapcsolatban Giuliano Meroni, az AMD Europe Sales & Marketing alelnöke.

Az AMD a közelmúltban egyébként már elég jól hozzászokott az ilyen és hasonló díjakhoz, hiszen például a CHIP magazin immár másodszor ítélte oda az említett "CeBIT Highlights 2002" díjat a Sunnyvale-i (Kalifornia) székhelyű processzorgyártó cégnek. Ezt az egyébként a CeBIT szakkiállítás Oscar-díjának tekintett elismerést a cég közeljövőben debütáló Hammer processzor termékcsaládjával érdemelte ki. A kereskedelmi forgalomban várhatóan az idei év utolsó negyedévében megjelenő Hammer processzorok a hardver kategóriában több mint 500 vetélytársat utasítottak maguk mögé. Korábban az AMD az Athlon processzorai révén érdemelte ki a CHIP magazin rangos elismerését, mely chipek a cég Fab 30-as gyártóüzemében készültek, és rézből készült csatlakoztatásokkal rendelkeztek. Az AMD ezen drezdai üzeme egyébként továbbra is úgymond fókuszban marad, ugyanis hamarosan itt kezdik majd meg a 0,13 mikronos csíkszélességgel rendelkező, SOI (Silicon On Insulator) technológiájú Hammer processzorok gyártását.

Az AMD Hammer termékcsaládjába tartozó processzorairól röviden annyit érdemes tudni, hogy várhatóan mind 32 bites, mind 64 bites szoftverkörnyezetekben jól teljesítenek majd, és mindenképpen említésre méltó a Hammer processzorokba integrált DDR memóriakontroller, valamint a Hammer chipek és chipsetek teljeskörű HyperTransport támogatása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CybearBoy #26
    Hali.
    Az új, Thoroughbred magos Athlon4-es procik Socket-A tokzásúak lesznek? Tehát bele lehet majd rakni a mostani lapokba (pl KG7-be)? Ha igen, akkor persze bios-frissítéssel gondolom.
  • MuERTe #20
    Ha szétégett akkor nyilván hűtés sem :))
  • MuERTe #19
    A hasonló teljesítményű intel prociknál csak olcsóbb lehet, főleg dualban.
  • dewdew #16
    Nem lesz sokkal dragabb, mint az eppen legmagasabb orajelu XP.
  • Laalee #14
    ja az lehet ohgy van csak program nincs alá...
  • NasaTm #13
    Igen az ido nagy ur.
    (: NasaTm most podri alszakalat :)
  • PyRex #12
    Aki esetleg ketelkedne, az olvassa el EZT a cikket, hatha meggondolja magat...

    PyRex
  • PyRex #11
    Es? Had pofizzanak... En meg csendben megveszem ev vegen a Clawhammer 3400+ -omat (ez lesz a kezdo orajel ugye :), ami valszinu a 4GHz-es P4-eket is siman a foldbe dongoli mind ar mind teljesitmeny szempontjabol. Innentol kezdve lehet dumalni az intel procik mogul... :))

    PyRex
  • accord #9
    "A siker megtartasaban barmire kepes az intel. Es elegge nagy a hatalma ahhoz hogy az erdekeit ervenyesitse."

    Igen, sajnos... És a Microsoft még mindig nem döntött, hogy lesz-e 64 bites x86-os windows... Lehet, hogy a kettő között van összefüggés? Remélem nincs!
  • MuERTe #6
    Mindenki elfelejti azt a sok ezer millárt dollárt, amit az x86-os programokba öltek a fejlesztők. Ne gondolja senki, hogy azt mind kidobott pénznek tekintik és az intel kedvéért mindent előről kezdenek. Ilyen szempontból az amd megoldása sokkal költséghatékonyabb, sokkal nagyobb a támogatottsága már megjelenés előtt.