JohnnyCage

A Network Associates megszerzi a McAfee részvényeket

A Network Associates vasárnap este bejelentette, hogy a társaság az elkövetkező napokban megszerzi a McAfee.com fennmaradó részvényeit is, amelyek jelenleg még nincsenek a társaság birtokában.

A társaság a megállapodás szerint a McAfee részvények pénteki záróárfolyamához képest 20 százalék prémiumot fizet a részvényeseknek Network Associates részvények formájában.

Az elsősorban számítógépes biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó Network Associates (NA) három évvel ezelőtt, még 1999-ben, az "internet-lufi" kipukkadását követően adott el McAfee részvényeket a nyilvánosságnak. A társaság jelenleg a McAfee részvények 75 százalékát birtokolja, de az elkövetkező napokban vissza kívánja vásárolni a fennmaradó 25 százalékot is.

A McAfee részvényesek a megállapodás értelmében minden egyes részvényükért 0,675 darab Network Associates részvényt kapnak cserébe. A Network Associates részvények pénteki záróárfolyama 27,61 dollár volt, amely szerint a McAfee részvények egyenként 18,64 dollárt érnek, vagyis 20 százalékkal többet pénteki záróárfolyamuknál.

A részvényvásárlási üzletet követően a McAfee.com újból kizárólag a Network Associates tulajdona lesz, és a társaság leányvállalataként fog működni. "Ez az átszervezés valóra fogja váltani 14 hónappal ezelőtt tett ígéretünket, amely szerint a Network Associates teljes mértékben az ügyfelek igényeire fog koncentrálni, annak megfelelően fog cselekedni, és nem mellékes szempontból megszünteti azt a zavart, amely egyes részlegeink között jelenleg fennáll, illetve hatékonyabbá teszi működését" - mondta George Samenuk, a Network Associates vezérigazgatója egy nyilatkozata során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!