SG.hu

Ericsson - Texas Instruments 3G megállapodás

A tavaly szeptemberben aláírt szándéknyilatkozat kiterjesztéseként az Ericsson Mobile Platforms és a Texas Instruments (TI) a TI fejlett szilíciumtechnológiáján alapuló GPRS és 3G referencia tervezoi platformokra vonatkozó megállapodást írt alá. Az Ericsson harmadik generációs mobiltelefon referencia tervezoi platformokat kínál majd, többek között a TI félvezeto-megoldásait, amelyek lehetové teszik, hogy a vezeték nélküli berendezések gyártói gyorsabban és csökkentett K+F költségekkel dobják piacra termékeiket.

Az Ericsson Mobile Platforms nyílt megoldásai között szerepel majd az alapsávú, illetve rádiófrekvenciás komponensek számára kifejlesztett digitális jelzésprocesszor, csakúgy, mint az alkalmazásprocesszorok. A megállapodás értelmében a Texas Instruments szállítja majd az Ericsson referencia tervezoi megoldásainak alapkomponenseit. Ezek a megoldások a kézikészülékek teljes körét támogatják majd, megcélozzák az összes piaci szegmenst, beleértve a sávszélesség-intenzív és multimédiában gazdag alkalmazásokat lehetové tévo szolgáltatásokat is, mint például a multimédiás üzenetkezelés, video- és internetes audioletöltések, e-mail, valós ideju web-böngészés, fejlett biztonsági funkciók, játékok és földrajzi elhelyezkedésen alapuló szolgáltatások.

"Örömmel tölt el bennünket, hogy támogathatjuk az Ericsson Mobile Platforms olyan megoldásait, mint például a 3G piacot megcélzó stratégiai jelentoségu, TI-alapú UMTS kínálat" - nyilatkozta Gilles Delfassy, a TI vezeto alelnöke, illetve a TI vezeték nélküli végberendezésekkel foglalkozó részlegének vezérigazgatója. "Az, hogy együtt dolgozunk az Ericsson Mobile Platforms-zal az új referenciaterveken, tovább mélyíti azon elkötelezettségünket, hogy segítsük a vezeték nélküli berendezések gyártóit termékeik gyors és zökkenomentes piaci bevezetésében."

"Az Ericsson Mobile Platforms-ot megelégedéssel tölti el, hogy a vezeték nélküli alkalmazások világvezeto félvezeto-szállítójával köthetett megállapodást. Ez a megállapodás, az Ericsson bejegyzett 2,5G és 3G szellemi tulajdonjogaival együtt, megrendeloink számára hozzáférést biztosít a GPRS és 3G kézikészülékek piacvezeto vezeték nélküli megoldásaihoz" - nyilatkozta Tord Wingren, az Ericsson Mobile Platforms elnöke.

Ezzel a bejelentéssel az Ericsson bizonyságot tesz arról is, hogy készen állnak a gyors piacravitel elosegítésére a 3G terén. Az Ericsson Mobile Platforms már februárban megkezdte a jelenleg már az Ericsson-hálózatokban muködo korai 3G-telefon prototípusok platformjainak szállítását. A kétsávos GPRS/UMTS referenciaplatformok tömeges gyártásának beindulása 2002 negyedik negyedévére várható.