Franczy

RealNetworks hírek

Rob Glaser, az internetes streaming médiapiac nagy úttőrőjének, a RealNetworks-nek az elnök-vezérigazgatója a napokban sokak megdöbbenésére azt nyilatkozta, hogy a RealNetworks jövőjét nem a számítógépes, hanem sokkal inkább a televíziós iparban látja, azt azonban nem tagadta, hogy cége esetében a számítástechnikáról a televíziózásra történő átállás nem történhet meg egy-két nap alatt, ehhez ugyanis előreláthatólag több évnek kell majd eltelnie.

"Tény, hogy manapság a személyi számítógépes platform az egyik legflexibilisebb platform, azonban úgy vélem, hogy 5-10 éven belül a mostani felhasználóink nagy része túl fog lépni a számítógépeken. Úgy vélem, hogy ennek tudatában a RealNetworks-nek változtatnia kell eddigi stratégiáján, és elárulhatom, hogy cégünk a közeljövőben mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a televíziós platformokra történő átállás mihamarabb és minél zökkenőmentesebben történjen meg" - nyilatkozta Glaser egy a napokban adott interjújában.

Glaser idézett véleményét egyébként azt követően mondta el, hogy a RealNetworks kedden lerántotta a leplet a RealOne nevezetű streaming média szoftver legújabb verziójáról, mely a cég képviselői szerint számos újítást és új szolgáltatást tartalmaz az elmúlt évben kiadott tesztverzióhoz képest. A cég képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a RealOne szoftver most debütált "gold" verziója már azt a TurboPlay programot is magába foglalja, mely az interneten található video- és audiofájlokat minimális puffereléssel képes lejátszani. Ide kapcsolódó hír, hogy a RealNetworks legnagyobb konkurensének tartott Microsoft is bejelentette saját hasonló kategóriás szoftverét, a Coronát, azt azonban a szoftveróriás egyelőre nem árulta el, hogy a felhasználók mikor vehetik majd használatba ezt a most bejelentett újdonságot.

A RealNetworks a RealOne szoftver mellett ugyancsak kedden jelentette be a RealOne "pay-for-content" szolgáltatást, melynek lényege, hogy a felhasználók 9,95 - 19,95 dollár közötti havidíj ellenében számítógépük segítségével figyelemmel kísérhetik többek közt a CNN hírtelevízió műsorait, az E! csatorna Oscar-díj átadási ünnepséggel kapcsolatos háttérműsorait, vagy például a legrangosabb amerikai baseball meccseket. A jelenleg mintegy 500 ezer előfizetővel rendelkező RealOne azokra is gondolt, akik esetleg nem kívánnak látatlanban beleugrani ebbe a havidíjas új szolgáltatásba, így a cég képviselői elmondták, hogy a RealOne fizetős szolgáltatását az első két hétben bárki ingyenesen kipróbálhatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!