JohnnyCage

Újonc társaság felgyorsítja az adatbázisok elérését

Karl C. "Casey" Powell, aki a csúcskategóriás szervereket készítő Sequent Computer Systems-t alapította, majd 16 évvel később 810 millió dollárért eladta azt az IBM-nek, egy újonnan alakult társaság élén egy ígéretes projekten dolgozik.

Powell még 1983-ban alapította a Sequent-et, amely csúcskategóriájú szervereket készített olyan vállalati feladatok ellátására, mint amilyen a Cisco Systems eladásainak nyilvántartása volt. A Sequent elérte a 3000 fős alkalmazotti létszámot is, de a szerverpiac konszolidációja miatt Powell 1999-ben eladta a társaságot az IBM-nek.

Powell most az alig egy évvel ezelőtt alakult NextGig vezérigazgatója. A San Diego-i (Kalifornia) társaság első eszköze a vállalati adatbázisok elérést hivatott felgyorsítani. A 44 alkalmazottat számláló társaság egy 3,5 colos hardvereszközt készít, amely az adatbázis, illetve a felhasználók között áll, és megszünteti a nagyméretű adatbázisok elérésekor keletkező fennakadásokat, közölte Cary Jardin, a NextGig alapítója, technikai vezetője, és volt vezérigazgatója.

"Óriási szükség van az adatbázisok elérésekor keletkező torlódások feloldására. Mi a problémát a hálózat oldaláról közelítettük meg" - mondta Jardin. A NextGig eszköze az adatbázis, illetve a felhasználó közé ékelődve eltárolja a leggyakrabban elért adatokat, amelyek az eszközről később gyorsabban elérhetőek. A készülék tulajdonképpen egy predikciós képességekkel ellátott gyorsítótár, amely a legfontosabb adatok eltárolásával felgyorsítja az adatbázis működését.

A NextGig eszköz egy jól meghatározott stratégia szerint tárolja el az adatokat, így többek között képes felismerni, ha a felhasználó az adatokat sorban egymást követően éri el, és előre betölti a szükséges információkat. A megoldás előnye, hogy nem igényli a háttéradatbázis megváltoztatását, tette hozzá Jardin. A vezető szerint az új eszköz tekintélyes teljesítménynövekedést eredményez nagyméretű adatbázisok elérése esetén, és jelentős költségcsökkentéseket tesz lehetővé a vállalatok számára.

A tavaly március 1-én alapított társaság indulásához szükséges 15,5 millió dollárt a ComVentures, illetve a Doll Capital Management befektetők biztosították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!