Franczy

Mikrochip egy brazil politikusban

Egy brazil törvényhozó lesz a világ első politikusa, akibe egy olyan mikrochipet ültetnek be, mely bizonyos személyes adatokat tárol. "Be akarom bizonyítani a braziloknak és az egész világnak, hogy ez a technológia teljesen biztonságos és semmilyen veszélyeket nem hordoz magában. Hiszek abban, hogy minden olyan új technológiát támogatnunk kell, melyek által továbbfejlődhet a tudomány. Én akarok az első mikrochipes brazil lenni. Én akarok a világ első mikrochipes politikusa lenni" - nyilatkozta Antonio de Cunha Lima, Sao Paulo egyik vezető politikusa.

Cunha Lima elmondta, hogy a tudósok egy úgynevezett VeriChipet ültetnek majd be szervezetébe, és a beültetésre azon nyomban sor kerül, amint a brazil hatóságok jóváhagyják a chip emberi testbe történő beültethetőségét. A brazil politikus elárulta, hogy az emberi testbe ültethető mikrochipekkel hosszú távú tervei vannak, ugyanis a VeriChipet kifejlesztő és gyártó Applied Digital Solutions cég, valamint az átala elnökölt Central Brasileira de Negocios cég hamarosan közös leányvállalatot alapít, mely leányvállalat mikrochip-beültetésekkel fog foglalkozni.

Az ismert politikusba beültetendő mikrochip elmondások szerint alig nagyobb egy rizsszemnél, hatszor 128 karakternyi adatot képes tárolni, és folyamatosan 125 kHz-es frekvenciájú rádiójeleket sugároz ki magából, mely jeleket a megfelelő berendezésekkel 1 - 1,5 méteres távolságból lehet detektálni. Szakértők szerint a VeriChip lényegében egy majdnem ugyanolyan mikrochip, mint amilyeneket egyes haszonállatokba szoktak beültetni, és amely chipek elsősorban az állatok azonosítására szolgálnak.

Egyesek szerint elképzelhető, hogy a mikrochip beültetés lassan divattá válik majd, ugyanis nemrégiben egy floridai család is bejelentette, hogy szimpatizál az emberi testbe beültethető mikrochipekkel, és amennyiben az Egyesült Államok megfelelő hatósági szervei engedélyt adnak a beültetési procedúrára, akkor ez lesz a világ első úgymond mikrochipes családja. Szakértők szerint manapság talán még sokan mókás dolognak tartják a mikrochipek emberi testbe történő beültetését, azonban idővel az ilyen biochipek óriási szolgálatot tehetnek az emberiségnek, ugyanis segítségükkel különböző egészségügyi, azonosítási, biztonsági és tájékozodási (GPS) feladatok is megoldhatók lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #18
    ha radiofrekis akkor vegulis mind1 hogy a borod alatt vagy 1 nyaklancon fityeg a cucc.. szal igy lehet szepen szemelyiseget valtogatni
  • tomcs #13
    mit gondolsz a mobilod nem huzza a csikot a terkepen ha epp meg akarnak figyelni?? mas kerdes kiadjak-e meg megint mas hogy ez kikapcsolhatatlanul benned van de azert 1 kicsit hasonlit.. en sem kernek belole igy ebben a formaban, pl a hitelkartyadon sem az adatokat taroljak hanem 1 darab kodot amivel arra jogosultak meg tudjak nezni mid is van. de egy ilyenbe belepakolni a szemelyes adataidat..majd olyan mint amikor a lagerben rad tetovaljak
  • Troll #7
    Már itt van egy jóideje.
  • Remedy #6
    Brrr. Baromság. Jön az apokalipszis?