Csabi

Elitegroup notebook Pentium 4 processzorral

Az utóbbi időben több, notebookokat gyártó cég is úgy döntött, hogy az eredetileg az asztali számítógépekbe szánt Pentium 4 processzorokat is felhasználja. Ennek elsősorban az az oka, hogy a nemsokára megjelenő mobil Pentium 4-M CPU-k jóval drágábbak lesznek, mint a jelenlegi társaik. Sok szakember szerint azonban egyelőre kétséges ezen notebookok sikere, ugyanis az asztali számítógépekhez készülő Pentium 4 fogyasztása és hőkibocsátása túl nagy. Ennek ellenére az Elitegroup is úgy határozott, hogy kifejleszt egy "hagyományos" Pentium 4 alapú notebookot.

Az új, i-Buddie 4 notebook teljesítményére valószínűleg nem lesz sok panasz, ugyanis számos olyan komponenst tartalmaz, amelyek a Pentium 4-re épülő asztali számítógépekben is megtalálhatók. A hírek szerint az i-Buddie 4 a 0,13 mikronos gyártási technológiákkal készülő Northwood magos Pentium 4 processzorokra épül, de elképzelhető, hogy egyes modellekbe a régebbi, 0,18 mikronos Pentium 4 (Willamette) CPU-k valamelyike kerül bele. A notebookban a SiS650 chipkészlet található, amely hatékonyan támogatja a DDR SDRAM memóriákat is. Maximálisan 1GB PC2100 DDR SDRAM memória használatára van lehetőség, és elvileg a PC2700 DDR SDRAM memóriák is alkalmazhatók, de ezek egyelőre még nem jelentek meg a hordozható számítógépekben. A SiS650 egy integrált grafikus vezérlőt is tartalmaz, amely 143 MHz-es frekvenciával működik.

A körülbelül 330 x 281 x 39,7 milliméter nagyságú és megközelítőleg 3,2 kilogramm súlyú i-Buddie 4-hez 14,1 illetve 15 colos XGA (1024 x 768 pixel) felbontású TFT kijelző vagy egy 15 colos SXGA (1400 x 1050 pixel) felbontású kijelző tartozik. A számítógépbe ATA/100 interfészes, 2,5 colos merevelemez kerül bele, amelynek maximális kapacitása 40 gigabájt lehet. A notebookban természetesen megtalálható egy 10/100 Ethernet vezérlő és egy 56 Kbit/másodperc sebességű modem is. Az i-Buddie 4 alapesetben egy 8-szoros sebességű DVD-ROM meghajtóval rendelkezik, de CD-RW vagy kombinált DVD-ROM/CD-RW meghajtó is beleépíthető. A notebook fogyasztásáról és az akkumulátorának élettartamáról egyelőre még nem számolt be a cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!