JohnnyCage

Elhalasztja árcsökkentéseit az nVidia?

A PC grafikus chipeket, és alaplapi chipkészleteket gyártó nVidia Corp. korábbi tervei szerint idén márciusban jelentős árcsökkentéseket hajtott volna végre processzorai körében, mindez azonban várhatóan csak kséőbb történik meg.

A tajvani videókártya gyártók szerint az Intel Brookdale-G elnevezésű, Pentium 4-alapú integrált grafikus chipkészletének késése jelentős változásokat hozhat az nVidia terveiben. Az alsókategóriás grafikus chipeknek komoly konkurenciát jelentő Brookdale-G (i845G) eredetileg áprilisban jelent volna meg, az nVidia ezért márciusra frasztikus árcsökkentéseket tervezett grafikus processzorai körében. Mivel azonban az Intel május végére halasztotta a chipkészlet piacra dobását, a tajvani gyártók szerint az nVidia minden bizonnyal csak egy későbbi időpontban fogja végrehajtani a tervezett árcsökkentéseket.

Az elemzők szerint az i845G chipkészlet elsősorban a vállalatok körében lehet majd rendkívül sikeres. A vállalati PC-kben a nagy grafikus teljesítmény általában nem szükséges, ezért az integrált grafikus megoldások jelentős megtakarítást tesznek lehetővé. Az nVidia tervezett árcsökkentésének célja, hogy a társaság olyan olcsó megoldásokat tudjon kínálni a vállalati felhasználóknak, amelyek vonzóbbak lehetnek egy integrált grafikus chipkészletnél.

A tajvani gyártók szerint a videókártya ipar jelentős előnyöket szerezhet az i845G késéséből. A vezető videókártya gyártók, mint az ASUStek Computer, a Micro-Star International (MSI), az Elitegroup Computer Systems (ECS), a Chaintech, és a Jetway Information az elmúlt hónapban ráadásul kivétel nélkül rekordbevételeket értek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!