JohnnyCage

IBM, Microsoft: Egységes webszolgáltatások

Az IBM, a Microsoft, valamint számos további társaság a napokban egy olyan megállapodást kötött a web-alapú szolgáltatások piacán való együttműködésről, amelynek célja a rivális cégek megoldásainak szabványosítása, illetve egymással kompatibilissé tétele.

A Web Services Interoperability Organization nevű szervezet olyan szabványokat fog kidolgozni, amelyet az összes társaság alkalmazni kíván webes szolgáltatásaihoz. A szabvány segítségével a web-alapú szolgáltatások fejlesztése jelentősen le fog egyszerűsödni, ami többek között anyagi szempontokból is előnyös, ráadásul a rivális társaságok különféle megoldásai képesek lesznek kapcsolatot teremteni egymással. A szabványosított, egymásközti kommunikációra is felkészített megoldásokat a jövőben a különféle vállalatok is sokkalta egyszerűbben használhatják majd fel saját szolgáltatásaikhoz.

A Microsoft - IBM párosnak azonban már nem ez az első, webes szolgáltatásokkal kapcsolatos együttműködési szerződése. A két óriás számos, webes szolgáltatásokhoz alkalmazott technológiát közösen fejlesztett ki a közelmúltban. Az új szervezet a szoftveróriás, illetve a "Kék Óriás" mellett a BEA Systems-t, sőt feltételezhetően a SUN Microsystems-t, az Intelt, és az Oracle-t is sorai közt tudhatja.

"Az említett társaságok általában nem túl barátságosak egymással, de a jelek szerint ezúttal együttműködnek" - mondta John DiFucci, a CIBC World Markets piackutató cég elemzője utalva a webes szolgáltatások piacán érezhető általános ipari erőfeszítésekre. "Mindannyian megegyezésre jutottak, és ez bámulatos." A kifejlesztés alatt álló szabványt az óriások mellett olyan, kisebb cégek is támogatják, mint például a webMethods Inc., a TIBCO Software, illetve a SeeBeyond Technology.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!