JohnnyCage

A DivXNetworks a jövőbe tekint

A DivXNetworks hétfőn bejelentette, hogy a társaság licenszelte videótömörítési technológiáját a Fraunhofer Institute for Computer Graphics-nak.

A DivX kód az MPEG-4 videószabványra épül, és a társaság elmondása szerint igen jó hatásfokú tömörítési eljárásának köszönhetően lehetővé teszi, hogy egy broadband (szélessávú) internetkapcsolat segítségével egy teljes filmet továbbítani lehessen alig 30 perc alatt.

A németországi központú Fraunhofer intézet, amely az MP3 audióformátum egyik kifejlesztője volt, a társaság elmondása szerint kutatási projektekhez fogja felhasználni a DivX technológiát. A kutatások célja háromdimenziós képek valósidejű továbbítása internetes adatfolyamokon keresztül. A Fraunhofer egy olyan technológiát szeretne megvalósítani, amelynek segítségével 3D telekonferenciákat, illetve virtuális előadásokat lehetne tartani.


A mostani licenszmegállapodás a DivXNetworks azon törekvéseinek újabb lépcsőfoka, amelyben a társaság feledtetni szeretné a DivX formátummal kapcsolatos illegális tevékenységeket, és be kíván jutni a legális videóletöltési, illetve Video-On-Demand (Videó igény szerint) szolgáltatások piacára.

A DivXNetworks az elmúlt héten licenszelte technológiáját a Muppets karakterekről ismert The Jim Henson Co., illetve a Broadway Television Network számára. Az utóbbi társaság digitális Video-On-Demand szolgáltatásához szeretné alkalmazni a DivX videótömörítési eljárást.

Bár a DivXNetworks-nek sikerült megszereznie több jelentős partner támogatását, a DivX nem az egyetlen hatékony videótömörítési megoldás a piacon. A társaság riválisai között olyan óriások is akadnak, mint a Microsoft, vagy a RealNetworks.

"Továbbra is a RealNetworks, Microsoft, illetve Apple QuickTime megoldások számítanak a legkedveltett codec-ek közé a tartalomszolgáltatók számára" - mondta Billy Pidgeon, a Jupiter Media Metrix elemzője. "Mindez a közeljövőben nem is fog megváltozni." A Fraunhofer Institute-tal kötött szerződés, illetve a tervezett következő generációs megoldások segítéségével a DivXNetworks-nek azonban lehetősége nyílhat a konkurenciát megelőzésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • marque #9
    Justice: NEM érted..
    Jössz a pocsék átlagamerikai hozzáállással, amitől ezúttal engem is kiver a víz.
    A DivX codec amiről szó van amúgy odafönn, az NEM lopott, hanem MEGÍRT. Anno a 3.11 és annak 1-2 verziója volt illegális, ezennel jelzem, hogy az OpenDivX full legális, és képzeld magán célokra full ingyenes. Ahan, és lekörözi a sok igénytelen MÉREGDRÁGA szemét kodeket, mert, ha még nem tudnád számtechéknél sokminden az ÉSZről szól és nem a PÉNZről. Naugye? láttál már drága programot, olyan szart, hogy ha fizetnének se használnád? Na jó, Te nem, mert láma vagy ahhoz, hogy minősítsd. Képzeld, nagyon sok pénzhajhász program nagyon szar, és nagyon sok ingyenes v. majdnem ingyenes meg extrém király! Tudod miért? mert pénzen nem lehet eszet vásárolni, és ez nektek amerikaiaknak a nagy bajotok!
    Na csudálkozz magadon picit!
  • Vízipók #8
    Ne bántsad szegényt, neki már mindegy.
  • Dömper Ármánd #4
    Miből gondolod, hogy ingyen online videózhatsz? Ha meg fizetned kell érte, akkor már rögtön látszik az értelme, hogy miért jó, ha háromszor kell letöltened egy filmet.
    Most persze a vállalatok álláspontjáról beszélek, mert ugye feltörni, vagy megkerülni a védelmeket az illegális, és egy borzasztó bűn is... :)
  • tomcs #3
    ez tenyleg baromsag, de hat emberi hozzaallas... ha sok van eszedbe ne jusson ertelmes celokra hasznalni, pocsekold el....