JohnnyCage

Az AMD tisztázza új árait

A processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) hétfőn csökkentette chipjeinek árát, a társaság weboldalán azonban egy hiba folytán nem a helyes árak kerültek feltüntetésre.

Az AMD hétfőn frissítette weboldalán található hivatalos árlistáját, amelyben azonban hibás árak jelentek meg, illetve a lista egész pontosan a régi árakat tartalmazta új dátummal. A hibára gyorsan fény derült, és az AMD kijavította az árlistát.

Az új árlista szerint az AMD jelenlegi csúcsmodelljének, a 2000+ jelzésű Athlon XP chipnek nem változott az ára. Az 1900+ változat ára 14, az 1800+ -as modellé 15, az 1700+ és 1600+ jelzésű chipeké pedig 17 és 18 százalékkal csökkent. A költséghatékony rendszerekbe szánt Duron chipek közül az 1,3 és 1,2 GHz-es változatok 13, az 1,1 GHz-es modell 16, az 1,0 GHz-es processzor pedig 7 százalékkal lett olcsóbb.



Mint ismeretes, az AMD minden forgalmazójával külön egyeztet az árakat illetően, így elképzelhető, hogy a processzorok esetenként az itt felsorolt listaáraknál olcsóbban kaphatóak.

Az AMD mikroprocesszoraival kapcsolatban érdemes még megjegyezni, hogy a társaság leállította a Spitfire magos Duron, illetve Athlon Thunderbird processzorok gyártását. A társaság közeljövőben gyártott Athlon processzorai tehát kivétel nélkül a Palomino magra fognak épülni, a Duron processzorokban pedig immár egyaránt a Morgan processzormag található meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!