Franczy

Platform Conference: új AMD információk

Kétségtelen, hogy a Platform Conference névre keresztelt szakmai összejövetel mostanság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen ezen a konferencián szinte az összes olyan cég képviselteti magát, mely az Intel-féle Developer Forumon nem szokott jelen lenni, vagyis sokak szerint a Platform Conference az Intel ellen úgymond "lázadó" cégek egyik legfontosabb összejövetele. Az idei Platform Conference kapcsán el lehet mondani, hogy a tavaly szeptember 11-i események még mindig éreztették hatásukat, ugyanis ahogy a közelmúltban a Microprocessor Forumon, úgy a mostani Platform Conference-en is kisebb volt a tolongás, mint az elmúlt években, ezzel együtt a mostani összejövetel sem szenvedett hiányt érdekes előadásokban.

A nyilvános vitafórumok egyik központi témája az AMD új processzorainak teljesítménye, illetve teljesítmény viszonyszám szerinti jelölése volt, mely sokak szerint egyrészt aggasztó jelenség, másrészt pedig az AMD szempontjából érthető, hogy az AMD így próbálja meg eladni az amúgy kiváló teljesítményű processzorait az úgymond tudatlanabb felhasználók körében. A vitafórumokon elhangzott, hogy a félreértések elkerülése, valamint a felhasználók dolgának egyszerűbbé tétele végett mihamarabb be kellene vezetni egy a processzorok valós számítási teljesítményét mérő újfajta, és ami a lefontosabb, iparilag elfogadott teljesítményjelölési szabványt. Ez ügyben egyébként a MIPS, a National Semiconductors, a VIA Technologies és az AMD megjelent szakértői is egyetértésüket fejezték ki. Patrick Moorhead, az AMD egyik képviselője arra figyelmeztetett, hogy a történelem folyamán az eddigiekben mindig fellépett a kormányzat, amikor egy ipari szegmensben zűrzavar volt kialakulóban. Úgy vélem mindenképpen rossz dolog, ha a felhasználók akár már egy 499 dolláros áron kapható számítógéppel is jobb teljesítményt érhetnek el, mint egy 1299 dolláros PC-vel, és a felhasználók nem tudják, hogy az olcsóbb termék nem feltétlenül gyengébb, mint a drága - nyilatkozta Moorhead.

A Platform Conference-en ezenkívül természetesen szó esett az AMD közeljövőben debütáló vadonatúj Hammer termékcsaládjáról, mely termékcsaládba tartozó processzorokról immár bizonyosan tudni lehet, hogy SSE2 támogatással rendelkeznek majd, valamint az AMD képviselői arról is szót ejtettek, hogy a Hammer északi híd (North Bridge) két CPU interfésszel rendelkezik majd, mely lehetővé teszi, hogy multi-core, azaz egy tokozáson belül két processzormaggal rendelkező Hammer processzorok is napvilágot láthassanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakerman #10
    A tapasztalat az hogy az Intel, amit megalapozott a P3-al...azt most bukja tobb szinten...es megveteti a felhasznaloval a gagyit amirol kiderul hogy nem eri el a szintet, amit a gyarto leirt...Lasd Itanium...P4...Xeon...stb...vitanak nincs ertelme...viszont mennyi love van a zsebben annak igen...
  • bakerman #9
    Na bocs...nem akartam durva lenni.......nekem mindket cegtol van gepem....de az Inteltol csak Celeronra tellet..mert az minosegi, es arban is megfelelo...(1,2Ghz Celeron)...ughogy megeccer boccs
  • bakerman #8
    A minosegi PC-k..amire te hivatkozol, az csak design-ban minosegi.....Ezek a cegek attol nagyok, hogy megfelelo idoben, megfelelo helyen csinaltak jo uzletet. Ami a simma usert illeti, olyan szart probalnak rasozni, hogy fele arabol TE is MINOSEGI gepet epitessz. Ha meg serverre gondolsz erdemes odafigyelni a SUN serverekre, akik nincsenek raszorulva a kommersz Intel vagy AMD procikra. Meg kell hagyni nincs sok ertelme a vitaknak, az Intel sokat rontott az utobbi evekben a P3 utan...ezt mindenki tudja. Az AMD ugy mind kis ceg, figyelemre melto produkciot mutat be. Megprobalja megtorni az Intel egyeduralmat, aki uj technologia cimena TE zsebedet is fosztogatja......nekem tokmindegy,en elvagyok a gagyi AMD XP 1800+-al is amig te hasonlo teljesitmenyu P42000-elaz Intel teged kifosztott, mert markas minosegi cuccot akartal...es meg azt is hozza tudom tenni hogy felear volt a procko...$289+15%tax a P42000 ami csak akciosan(neked) $629,95+15%tax...ugyhogy ilyen inseges vilagban, folosleges vitazni...inkabb arra gondolj hogy legyen amit egyel, ha megvetted aminosegi Pentium cuccost....
  • mad mind #7
    Nekem is volt dolgom mindkét gyártó prockóival és nincs semmi különbség a MINŐSÉGgben. De ha leírod szerinted mi a MINŐSÉG , akkor talán mi is megértjük.
  • tomcs #6
    azt mindenfele mondjak miert jo az amd, azt is hogy miert jo az intel stb, de mielott barmelyiket megvennem orulnek ha megosztanad a tapasztalataid, vagy legalabb azt hol mondtad mar el
  • Borg #5
    Megvan a baJom velük hidd el, és nem csak nekem.
    Tod az általános felfogásoknak mindig van alapja.
    Van saját és közeli tapasztalatom is amire alapozok, csak éppen marhára nincs kedvem erről(megint)vitába bocsátkozni.
    Csak a véleményem irtam le, ez van.
  • Borg #3
    Ez dicséretes törekvés az kétségtelen.
    Az AMD teljesitményét soha nem kérdöjeleztem meg, nem fér kétség hogy simán otthagyja ÁRban és TELJESITMÉNYben az INTEL CPUkat..

    Csak van egy másik tényező, amit sokan elfelejtenek, és az a MINŐSÉG.

    Itt még sokat kell javulnia az AMDnek ahhoz, hogy például minőségi PCkbe (DELL, Compaq stb, és igényes felhasználók gépeibe), és szerverekbe is bekerüljenek a processzoraik, és nem csupán a sebességmániás otthoni gémerek huznának hasznot az AMD procikból.
    Ha ezen a téren is sikerülnie előretörnie az AMDnek, akkor tényleg aduász lenne.
    Csak az a baj, hogy erre sajnos nincs meg az AMDnek az anyagi háttere az Intel-el szemben...
  • Kis-Bob #1
    ez jó. GO AMD GO