Csabi

Március elején jelenik meg a Pentium 4-M

A hordozható számítógépek folyamatos teljesítménynövekedése többek között azoknak az egyre hatékonyabb processzoroknak köszönhető, amelyek alacsony fogyasztásúk és kis méretük ellenére egyre hatékonyabban képesek kiszolgálni a különböző alkalmazásokat. Sok szakember szerint idén a notebookok esetében a legfontosabb eseménynek a mobil Pentium 4 processzorok megjelenése fog számítani. Az új CPU-k piacra kerülését természetesen már nagyon várják a notebookokat gyártó cégek is. A legfrissebb hírek szerint a mobil Pentium 4 processzorokat az Intel március 4-én fogja hivatalosan bemutatni.

A hordozható számítógépekhez alkalmazható Pentium 4 CPU-k Pentium 4-M néven kerülnek majd piacra. Nagyon fontos jellemzőjük, hogy a 0,13 mikronos gyártási technológiákkal készülő Northwood processzormagra épülnek, és 512 KB L2 cache-t tartalmaznak. Ezek mellett támogatják a 400 MHz-es Quad Pumped Bus-t. Az Intel szerint a Pentium 4-M CPU-k fogyasztása nem haladja meg a 2 W-ot. Az alacsony fogyasztású működésről az Enhanced Speedstep, a Deep Sleep és a Deeper Sleep technológiák is gondoskodnak.

A hírek szerint az Intel március 4-én két Pentium 4-M CPU-t mutat majd be, amelyek közül az egyik 1,6 GHz-es, míg a másik 1,7 GHz-es frekvenciával fog működni. Az előbbi modell 1000 darabos megrendelés esetén 418 dollárba, míg az utóbbi típus 508 dollárba kerül majd.

Az Intel március 4-én nemcsak a Pentium 4-M processzorait mutatja be, hanem az ezekkel kompatibilis chipkészletét is. Az i845MP nevű lapkakészlet a PC2100 DDR SDRAM memóriák használatát támogatja majd, és nem fog tartalmazni integrált grafikus vezérlőt. A hírek szerint az i845MP ára nagyobb mennyiségű megrendelés esetén 41 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!