JohnnyCage

Fellendültek az olcsó P4 alaplapok eladásai

A DDR-SDRAM memóriák árának emelkedése következtében az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az olcsóbb, SiS645-, VIA P4X266A-, illetve SDRAM támogatású Brookdale-alapú Pentium 4 alaplapok iránti kereslet.

Az elemzők korábbi várakozásaival szemben a Brookdale-D chipkészletre épülő Pentium 4 alaplapok széleskörű elterjedésével nem esett vissza a SiS645, VIA P4X266A, illetve Brookdale chipkészletes megoldások iránti kereslet. A magasabb árkategóriához tartozó Brookdale-D (i845D) alapú DDR-Pentium 4 alaplapok eladásai viszont jelentősen visszaestek, miután a DDR-SDRAM memóriamodulok ára a közelmúltban jelentősen felemelkedett.

Ipari hírforrások szerint a vezető alaplapgyártók közül az ASUStek Computer, a Gigabyte Technology, illetve a Micro-Star International (MSI) cégek Brookdale-D chipkészletes P4 alaplapjai iránt továbbra is igen nagy kereslet mutatkozik. A korábbi várakozásokkal ellenben továbbra is jól fogynak az SDRAM-alapú Brookdale Pentium 4 megoldások is, így a szállítmányok jelentős részét ezek az alaplapok teszi ki.

Az Elitegroup Computer Systems (ECS) továbbra is elsősorban az alacsony árra koncentrál, így Pentium 4 alaplapjainak 40 százaléka a VIA P4X266A chipkészletére, szintén 40 százaléka pedig a SiS645-re épül. A Brookdale, illetve Brookdale-D alaplapok alig 10-10 százalékot tesznek ki a társaság Pentium 4 megoldásaiból.

Egy forgalmazó szerint az MSI Brookdale-D megoldásai a társaság P4 alaplapjainak 10 százalékát teszik ki, ami szintén nem túlzottan nagy arány. Az SDRAM-alapú Brookdale alaplapok részesedése a társaság szállítmányaiban ezzel szemben 40 százalék körüli.

A hírforrások szerint az Intel i845G (Brookdale-G) integrált grafikus chipkészlet megjelenésével a vállalatok is sorra át fognak állni a DDR-alapú Pentium 4 rendszerekre, a megnövekedő kereslet pedig az elkövetkezendő hónapokban tovább növelheti a DDR-SDRAM memóriák árát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!