Franczy

December a PlayStation 2 hónapja volt

A legfrissebb eladási mutatók szerint a Sony az elmúlt év decemberében több mint kétszer annyi PlayStation 2 játékkonzolt adott el Japánban és Észak-Amerikában, mint a megelőző év hasonló időszakában, mely eredménnyel a Sony vezetői rendkívüli módon meg vannak elégedve. A világ egyik legnagyobb, szórakoztató elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó cégeként nyilvántartott Sony 2001 utolsó hónapjában több mint 5 millió darab PlayStation 2 konzolt adott el világszerte, ily módon pedig sikerült megőriznie az ebben a piaci szegmensben korábban megszerzett vezető pozícióját.

Nem kétséges, hogy az év végi eladási adatokkal meg vagyunk elégedve, ugyanis korábban kitűzött céljainkat maradéktalanul sikerült elérnünk - nyilatkozta a Sony Computer Entertainment egyik vezetője, aki azonban az ügyben nem kívánt nyilatkozni, hogy a Sony korábban hány darab PlayStation 2 eladását tervezte decemberre. A Sony szerint a már amúgy is rendkívül jó PlayStation 2 eladási mutatóknak mindenképpen jót tett, hogy a játékkonzol árát november folyamán Japánban 224 dollárra csökkentették, ugyanis az árcsökkentés után minden korábbinál többen vásároltak a cég második generációs játékgépéből.


A konkrét eladási adatokat tekintve a Sony a 2001 november utolsó hete és 2002 első hete közötti időszakban több mint 1,1 millió PlayStation 2-t adott el Japánban, ami a 2000-es év hasonló időszakában regisztrált eladási darabszámnál mintegy 2,6-szor kedvezőbb adat. Az észak-amerikai régióban is hasonlóan jelentős mértékben növekedett a Sony PlayStation 2 népszerűsége, ugyanis 2001 decemberében 2,4-szer több ilyen konzolt adtak el, mint egy évvel korábban, egészen pontosan egyébként 2,5 millió darabot. A Sony a tavalyi év utolsó hetében Európa-szerte is rendkívül sok, mintegy 1,68 millió darab PlayStation 2 konzolt adott el, az ezen régiót érintő mostani eladási adatokat nem igazán lehet összehasonlítani a megelőző év hasonló időszakának adataival, ugyanis a 2000-es esztendő végén Európában a PlayStation 2 olyannyira hiánycikknek számított még, hogy szinte egyáltalán nem lehetett beszerezni.

A konkurens cégek tavaly év végi eladási adatait tekintve egyébként a Microsoft ezen időszak alatt 1,5 millió Xboxot adott el, a Nintendo pedig egyelőre még nem hozta nyilvánosságra a GameCube hasonló eladási adatait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GulaSoft #10
    Killah te annyira hülye vagy, hogy mutogatni kéne téged valami cirkuszban!
    A sony vezeti a konzolos eladásokat és felhívom figyelmed arra az apró tényre hogy a karácsonyi időszakban több vasat adtak el mint a microfos az új winxp üdvöskéjéből ami pedig ugye minden PC-re kell (mármint a microfos szerint).
    A 300-as proci meg egy RISC proci, bár gondolom ez neked semmit nem mond de kb egy 1.2Gh-es intel szarnak felel meg.
    Az XBOX biztos csudi jó gép, olyat ugyan még nem láttam, otthon csak egy amd 1.2Gh-es PC ketyeg, és mégis a PS2-esen játszottunk a hétvégén, az meg filmeket töltött a netről.
  • Csatti #7
    :) jó, hogy néha konzolosok basztatják egymást és nem mindenki a pc-t. :)
  • Ali #6
    Fogy azért az is rendesen, ne nyugtalankodj Marcipán fiam!!!
  • SeGa #3
    persze...
  • CSOCSO #2
    ps2 tavaly egyedűl volt..nem volt nehéz neki 5 milliot eladni...senkinek nem volt uj konzolja..most egyéz világnak ps2 je van még szép hogy fogynak az uj konzolok..tegyük hozzá a GBA sokkal jobban fogy mint a ps2!:)