Franczy

Az ASUS a SiS-szel szimpatizál

Úgy tűnik, hogy az egyik legnagyobb tajvani chipsetgyártó cég, a Silicon Integrated Systems (SiS) számára mostanában minden összejön, hiszen nem elég, hogy a közelmúltban számos igen kiváló chipkészletet dobott piacra, a napokban egymás után érkeznek azon híradások, melyek arról szólnak, hogy egy újabb számítógép-, vagy alaplapgyártó választotta legújabb termékei alapjául valamelyik SiS chipsetet. Ahogy arról már beszámoltunk, a napokban éppen a számítógépek gyártásával foglalkozó Hewlett-Packard jelentette be, hogy SiS chipsetes Intel Pentium 4-es konfigurációkat kíván forgalomba hozni, most pedig arról adhatunk hírt, hogy az egyik legkomolyabb elismerésnek örvendő alaplapgyártó cég, a tajvani ASUS is szimpatizál a SiS-szel, mi több, hamarosan két vadonatúj SiS chipsetes alaplapot dob piacra.

Kétségtelen, hogy a SiS jelenleg két olyan chipsettel rendelkezik, melyek a cég eladásainak nagy részét teszik ki, ezen chipsetek pedig név szerint a következők: az AMD Athlon platformra szánt SiS 735, valamint az Intel Pentium 4-es platformra szánt SiS 645. Ezen két chipkészlet közül nemrégiben az utóbbi, azaz a DDR333-as szabványt támogató SiS 645 ihlette az ASUS-t új alaplapok kifejlesztésére, így született meg ugyanis a P4S333, valamint annak MicroATX formátumban készülő kistestvére, a P4S333-M. A SiS nemrégiben azonban megkezdte az ugyancsak DDR memóriatámogatással rendelkező integrált Pentium 4-es chipset, a SiS 650 tömeggyártását is, mely chipset ugyancsak megtetszett az ASUS-nak, ennek köszönhetően pedig hamarosan két vadonatúj, SiS chipsetes ASUS alaplap kerül forgalomba világszerte.

Az ASUS P4S333-VM típusjelzésű újdonság nem más, mint egy MicroATX formátumban készülő, és az újabb, tehát Socket 478-as tokozású Intel Pentium 4-es processzorok fogadására képes alaplap, melyen két darab, PC1600-as, illetve PC2100-as DDR SDRAM memóriamodulok fogadására alkalmas DIMM memóriafoglalat, egy AGP4x-es slot, három PCI slot, egy AC'97-es hangrendszer, valamint opcionálisan egy LAN kontroller található. Az ASUS másik, ugyancsak SiS chipsetes újdonsága a keresztségben az ASUS P4S333-VF nevet kapta, és lényegében teljesen megegyezik az imént ismertetett ASUS P4S333-VM alaplappal, leszámítva, hogy FlexATX formátumban készül, és mindössze két PCI slot található rajta. Az új ASUS alaplapok ára egyelőre még nem ismeretes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Turmoil #5
    Mondjuk belevehetnék a 8x AGP-t, meg az USB 2.0-át, de talán lesz hamarosan SiS 755 is:)
  • Turmoil #1
    Azért kiváncsi lennék, hogy lesz-e SiS 745-re épülő AMD-s alaplapjuk... Egy 13 mikronos XP alá lehet, hogy érdemes lenne beültetni...