JohnnyCage

RealNetworks, TiVo: Stratégiai együttműködés

Az internetes médiaóriás RealNetworks Inc. keddi bejelentése szerint számos chipeket és elektronikai eszközöket gyártó céggel megállapodást kötött technológiájának alkalmazásáról. Ezek egyike a TiVo felvevőket gyártó TiVo Inc...

A leginkább RealPlayer szoftveréről ismert Seattle-i központú RealNetworks a közelmúltban elhatározta, hogy túllép a személyi számítógépeken, és betör a szórakoztatóelektronikai eszközök piacára is. A Las Vegas-i Consumer Electronic Show kiállításon tett bejelentése szerint a társaság a közelmúltban olyan cégekkel kötött együttműködési megállapodást, mint a digitális videófelvevőket készítő TiVo Inc., valamint a nemrég indult, TiVo-hoz hasonló eszközt fejlesztő Moxi. A megállapodás értelmében a két társaság készülékei tartalmazni fogják a RealNetworks RealOne Player nevű lejátszóprogramját.

A RealNetworks technológiáit mindemellett olyan óriáscégek is támogatni fogják jövőbeli chipjeikben, mint a Hitachi, az NEC, a Philips, és az ST Microelectronics. A társaság digitális média technológiáit támogató chipek a jövőben olyan eszközök alapjai lesznek, mint a DVD lejátszók, a handheld kéziszámítógépek, és a digitális kamerák.

A TiVo következő generációs merevlemezes videófelvevői a RealOne Player szoftver segítségével olyan új szolgáltatásokat fognak nyújtani, mint a zene felvétele audió CD lemezről, valamint zenefájlok letöltése internetről. A TiVo Inc. ezenkívül kínálni fogja felhasználóinak a RealOne előfizetés-alapú tartalomszolgáltatást is.

A RealNetworks terve a társaság audió- és videó technológiáinak chipekbe integrálásáról nem véletlen, hiszen a cég szeretné elérni, hogy megoldásait a jövőben a PC-ken kívül is alkalmazhassák a felhasználók. A társaság vezetői szerint ugyanis tíz éven belül az internetes tartalmak döntő többségét a felhasználók nem személyi számítógépekről fogják elérni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!