JohnnyCage

A Sony konzolok játékai domináltak

A Sony játékkonzolokhoz készített játékszoftverek eladásai meghaladták az összes rivális eszköz játékának együttes eladásait december első felében, derült ki egy szárdán kiadott jelentésből.

A Sony PlayStation 2 játékkonzoljához készített játékok nyolc helyet béreltek ki maguknak a konzoljátékok 20-as eladási toplistáján, és közülük öt az első tíz között volt, állítja az NPD Intelect piackutató cég. December első felében a legjobban fogyó játék a Take-Two Interactive Software által kiadott Grand Cheft Auto 3 (GTA3) volt, amely a PlayStation 2 tulajdonosok körében osztatlan sikert aratott annak ellenére, hogy erőszakkal teli stílusa miatt éles kritikákat kapott.

A Microsoft Xbox játékkonzoljához készített, négy novemberi toplistás játék közül három a december első felének eladásait összegző listában már nem került az első 20 közé. A december első feléről készített toplistára az Xbox szoftverek közül egyedül a Halo nevű futurisztikus háborús játék került fel, amelyet a Microsoft adott ki.

Az NPD jelentése szerint a legújabb top 20-as listára, amely a december 2. és 15. közötti eladások összegzésével készült, hét új játék került fel. A 20 legjobban keresett játékból nyolc PS2-höz készült, négy pedig a régebbi PlayStation-höz. A top 20-as listán emellett négy Nintendo GameBoy Advance, két GameCube, valamint egy GameBoy Color, és egy Microsoft Xbox játék található.

Az említésre érdemes változások egyike az volt, hogy a GameCube-hoz készített, novemberi harmadik helyezett Luigi's Mansion decemberben már nem került az első 20 közé, sőt a másik novemberi GameCube sláger, a Star Wars: Rogue Squadron II is lekerült a listáról. Helyükbe decemberben a Super Smash Bros. Melee és Pikmin GameCube játékok kerültek.

A független kiadókat tekintve az Electronic Arts öt játékát tudhatja a listán, az Activision három, a THQ pedig két játékával került fel a 20 legjobban keresett játék közé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ali #33
  Te vagy egy nagy szar. Húzd a farkadra a pléhsztésönödet!
 • GAMECUBE #25
  hja es tavaly N64es game vezettek a listat (hol voltak az akkori ps2esek?? n64 HAHAHAHA ez is megalazta akkor a nagy 2ot, aminek nincs jovoje, mert gyenge, csak polizni tud, de texturazni, egyeb grafikai trukkot, (cask azt a szemzavaro motion blurt) nem tud... szar az ugy ahogy van(ami ugyanannyi ideje volt akkor piacon mint a GC most)?? a top 10et elegge magasan kihaytak, mig a GC befurakodott, simán a 2. helyre... szoppancs ez a ps2nek de nagyon.

  nehez lesz ezek utan kihuznod a szarbol a ps2odet.
  csak a DMC es az FFX ami szoba johet neke rajta (dmc az GCre is lesz tehat az is kiesett)
 • GAMECUBE #24
  HAHAHA, sonynak ninsenek sajat jatekai...
  a ps2 regota kinn van nem csoda a jobb jatekkinalat.
  MGS lesz mindegyikre...(gxre meg nem tuti, de demo mar van rola) GTA3 lesz Xboxra (es ott nem fogg szaggatni), dropship?:)))) neked ez aztan a GAme:))
  GT3, hat azt inkabb hagyjuk a 2 sokkal jobb volt.
  nem az S jatekai vezetnek, mert 2 dik z 1 honapja kinn levo GC!!!!hoppá, es 2helyet csak stabil 1millios feletti eladassal lehet elerni.
  egy szo mint szaz jobban indult a GC mindegyiknel.
  jovore ps2 sehol se lesz, hid csak el..
  a hulye felfogasod szerint csak az vesz GCt aki nosztalgiazni akar?:)))))))))))HAHAHAHAHAH
  sonyra mellesleg 7honapig egy jo game se volt, mindket konzol jobb inalattal indult nala.. hoppá
 • GAMECUBE #21
  jajjjjj haggyál már, csak a tu szanlamitokat magyaraztam.
 • GAMECUBE #20
  It's nice to finally see developers bringing 'mature' games to GameCube. In the past developers have hesitated, saying that

  Nintendo’s focus on family-friendly gaming, its consoles had less of a market for these types of games. What are your thoughts on this?  Nintendo has proven to be interested in creating good games of all genres and age ranges for the platform with their announcements of Eternal Darkness, Perfect Dark 2 and the Resident Evil series.

  a NINTENDO NEM GYEREKJATEk!!:)))
 • GAMECUBE #18
  persze a cikk nem emliti hogy hopp a masodik helyen egy GC gme van.
 • GAMECUBE #17
  erdekes hogy minden!! evben a N gamei ott vannak a toppon... tavaly is N64 game vitte a mezonyt, (jo iden mar koze sincs, de tavaly is gyenge volt mar) iden a ps2, de az ujonnan startolt GC a masodik helyre kapaszkodott fel, 1 gameval...:)))HAHAHAAAAAAA a ps2 tavaly a top 10be eppen csak hogy bekerult 1 gameval (kb ugyanakkor startolt mint a GC, az usaban) es a N ismet jobb startot vett mindenkinel... mEGHOGY NEM KELL SENKINEK!!!
  ez volt a nagy szanalmas PCs beszolas...
  es kulon noveli oromomet, hogy egy jo game sincs most GCre, es megis igy megy, mi lesz majd ha jonnek az igazan nagy nevek?:))) HALÁááááál a tobbieknek..

  nem irtam en itt hulyesegeket, megiscsak ertek en hozzá... mondjuk nem is ketelkedtem ebben... a sok szanalmazo pcs elleneben sem... pedig nagyon ugraltak:DDDDD
 • GAMECUBE #16
  japanban detto.
  ne adhattak el 1 milla SSBM-t allitolagos 400!:)))))))))))(szanalms) GChez.
 • GAMECUBE #15
  csocsonak igaza van.. en is ezt mondom nem vehettek tobb mint 1 milla gamet 600ezer GChez.
  ezt nem magyarazzatok ki szanalmas:)
 • GAMECUBE #14
  HAHAHAHez usa lista volt!!!!!!! te nem fogom csak a te kedveert felsorolni a nagyon is utos N gamekart.
  mariobol meg csak 6
  !!!!(ami igazi marios) jatek volt... azert army menbol es tarsaibol (ami szarok is of course) tbbet lattunk bazze 2-3ev alatt.
  es egy amrio game se volt sux.
  bazze vigyel vegig gy zeldat, vagy egy altalam kivalasztott Nintendo/rare gamet, el fogsz verwezni apukam.
  tudod konzolon nincs Mpnkent mentek funkcio..:)HAHA, mert te biztos csak ugy vagy nagylegeny.
  PS csak ma jatekkeszitokbol el, es ezen keszitok ujra nyitottak a GC fele... szoppancs a psnek, siker a GCnek!! mert GCt veszik (es altalabana N termekeit) magaert a N jatekokert... es most hogy minden Pes nagyagyu jon GCre is..... hathhhh viszlát ps:)))))))) sot GC only nagy nevek isjonnek ne fossatok:)
  ps2 utso evet lathattatok kedves orumozok.