JohnnyCage

AMD munkaállomásokat választott az Electronic Arts

Az Advanced Micro Devices (AMD) Athlon MP processzoraival szerelt munkaállomások a jelek szerint egyre inkább utat törnek maguknak. A napokban két nagy cég is az AMD-alapú rendszereket választotta.

Az AMD az új Athlon MP processzorokkal kíván először betörni a vállalati szegemensbe, illetve az alsókategóriás, 1-2 utas (processzoros) szerverek és munkaállomások piacára. A legtöbb elemző már megjelenésük előtt eltemette az új rendszereket mondván, hogy a vállalati felhasználók ragaszkodnak az Intel márkához.

Igazság szerint az AMD szekere valóban lassan is indult a kétprocesszoros szerverek és munkaállomások piacán, az utóbbi időben azonban egyre több cég választja az Athlon MP rendszereket az Intel Pentium III Xeon és (Pentium 4-alapú) Xeon modellek helyett. Az AMD megoldásai ugyanis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak verhetetlen áron.


Alig néhány nappal ezelőtt a Daimler Chrysler jelentette be, hogy AMD Athlon MP 1800+ processzorára épülő rendszereket vásárolt, s most egy újabb nagy cég, az Electronic Arts jelentett be hasonló lépést. A játékszoftvereket készítő Electronic Arts bejelentése szerint a társaság Athlon MP-alapú kétprocesszoros munkaállomásokat kíván vásárolni a világ számos különböző területén található részlegei számára.

Az Electronic Arts nem közölte, pontosan mennyi AMD Athlon MP 1800+ alapú rendszer vásárlásáról van szó, a társaság azt azonban elmondta, hogy a választás a rivális (minden bizonnyal Intel-alapú) megoldásoknál több, mint 33 százalékkal jobb teljesítmény miatt esett az AMD processzorral készülő munkaállomásokra.

Az Athlon MP 1800+ rendszerek Scott Cronce technikai igazgató szerint teljesítményüknek, megbízhatóságuknak, valamint kompatibilitásuknak egyaránt köszönhetik, hogy részeivé váltak az EA munkaállomás-flottájának. A társaság Slough-i, Las Vegas-i, Orlando-i, Redwood Shores-i, Seattle-i, tokiói, Vancouver-i, valamint Melbourne-i részlegeinél fogja alkalmazni az új munkaállomásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fetyka #54
    Persze ez nem az AMD hibája.Mint tudjuk a 2000 NT alapokon fekszik.
  • fetyka #53
    Nos Win 98-al sok gondom volt,majd ajánloták a Win2000-et ami szerintem elég stabil op rendszer.Nos be is jött a 2000,és valóban jól futot a gépemen.
    Most XP rendszert használok Kb 1 hete,és még nem igazából tesztelgetem.De a 2000 op tényleg megbizahotó AMD procival.Csak a játékokkal volt egy kis gond,amik nem igazából futotak ezen az op rendszeren.("NT")
  • narumon #52
    "Narumon!Nos a Windows és sok más progi INTEL környezetben készül.És mint tudjuk az AMD másképpen számol mint az INTEL.
    De,remélem nemsokáig lesz ez igy,és az AMD elfoglalja kiérdemelt helyét."

    Ez elméletileg oké lenne, (a winxpre már ez sem oké) de fizikailag semmi nincs ami ne menne amdn. Sőt éppen azt szoktam figyelni hogy intel optimized program is gyorsabban futott a TB900-on mint egy PIII-on. Azért gondolom azt nem kell mondanom hogy ráadásul melyik az olcsóbb.
  • fetyka #50
    Narumon!Nos a Windows és sok más progi INTEL környezetben készül.És mint tudjuk az AMD másképpen számol mint az INTEL.
    De,remélem nemsokáig lesz ez igy,és az AMD elfoglalja kiérdemelt helyét.
  • narumon #49
    "Az AMD procikkal 1 gond van,hogy nem olyan nagy haverja a Microsoft-nak mint az Intel.("kompatibilitás")"

    Ez mit jelent gyakorlatilag mert én még egy semmivel sem találkoztam ami nem volt kompatibilis pedig jópár amds gépet szereltem már, és környéken (haveroknak) is szinte csak az van.
  • narumon #48
    "aha, a fo ujdonsaga, elvileg amd procikban is van hoerzekelo ami kikapcsolja ha tulmelegszik, ami a tomshardware tesztjeben remekul is mukodtek, szarraegett mindket amd :-) attol meg hogy probalkoznak nem sikerul, nem lehet minden ceg olyan tokeletes mint az intel, yep :-)"

    Utána szintén a Tomshardwaren olvasható volt a cik hogy tom az AMDnél járt ahol gyönyörűen lekapcsoltak a kérdéses processzorok. A kérdést jobban körüljárva kiderült hogy a tesztalaplap volt szar és nem követte az AMD specifikációt. Persze ez már nem volt akkora világszám mint a leégett procik, ugyanis ezt nem fújták fel az intelesek...
  • narumon #47
    "Fogadjunk allandoan Q3-zol es semmi mast :)"

    Miért te excellel nyomulsz a PIVen vagy mi?

    "Nem beszelve arrol, hogy az AMD prociknak meg mindig rossz a kodolasi rendszeruk !"

    Mhm én ennek még soha semmi nyomát sem láttam pedig az én gépemen a nap 24órájában ftp szerver megy közben filmeket tömörít. Remek kis TB.

    "De nem baj jatszani jo amig ki nem gyulad a lakas !"

    Ez már csak kétségbeesett kapálódzás.
  • narumon #46
    "Supergamer: mert egy csoro fasz vagy es nem tellik P4-2Ghz-re azert nem kellene mar masokat okolni, remelem az amd-d felgyujtja a lakasod es bennegsz :p"

    Az a baj hogy akkor tojod össze magad amikor egy feleennyibe kerülő XP 1700 porig alázza mindenben a PIV-2Ghz-et. Szó szerint mindenben.
  • fetyka #40
    Sziasztok!Én Petyával értek nagyon egyet.Nekem is volt Intel procim,most AMD procira váltottam és nem bántam meg.
    Az a lényeg,hogy jól passzoljanak a cuccok a gépedben.És ez vonatkozik az AMD és Intel gépekre egyaránt.Az AMD procikkal 1 gond van,hogy nem olyan nagy haverja a Microsoft-nak mint az Intel.("kompatibilitás")
    Ja,a tápom nekem is meghalt 2 hét után.300W-os táp kell a gépecskébe.Ja,és nekem is ugyan olyan konfigom van mint neked Petya.
  • Tomcat.no1 #39
    Hát nem tudom hogy hol olvastál te olyat, hogy az XP-k valamelyike is elpusztult volna ha a hűtés megszünik!? Szerintem te a Thunderbird-re gondolhattál amikor ezt a hülyeséget mondtad mert abba még nem volt hővédelem. Viszont az is tény, hogy csak a béna, hülyékkel történik meg olyan hogy leesik a hütő a prociról...