54
  • fetyka
    #54
    Persze ez nem az AMD hibája.Mint tudjuk a 2000 NT alapokon fekszik.
  • fetyka
    #53
    Nos Win 98-al sok gondom volt,majd ajánloták a Win2000-et ami szerintem elég stabil op rendszer.Nos be is jött a 2000,és valóban jól futot a gépemen.
    Most XP rendszert használok Kb 1 hete,és még nem igazából tesztelgetem.De a 2000 op tényleg megbizahotó AMD procival.Csak a játékokkal volt egy kis gond,amik nem igazából futotak ezen az op rendszeren.("NT")
  • narumon
    #52
    "Narumon!Nos a Windows és sok más progi INTEL környezetben készül.És mint tudjuk az AMD másképpen számol mint az INTEL.
    De,remélem nemsokáig lesz ez igy,és az AMD elfoglalja kiérdemelt helyét."

    Ez elméletileg oké lenne, (a winxpre már ez sem oké) de fizikailag semmi nincs ami ne menne amdn. Sőt éppen azt szoktam figyelni hogy intel optimized program is gyorsabban futott a TB900-on mint egy PIII-on. Azért gondolom azt nem kell mondanom hogy ráadásul melyik az olcsóbb.
  • fetyka
    #50
    Narumon!Nos a Windows és sok más progi INTEL környezetben készül.És mint tudjuk az AMD másképpen számol mint az INTEL.
    De,remélem nemsokáig lesz ez igy,és az AMD elfoglalja kiérdemelt helyét.
  • narumon
    #49
    "Az AMD procikkal 1 gond van,hogy nem olyan nagy haverja a Microsoft-nak mint az Intel.("kompatibilitás")"

    Ez mit jelent gyakorlatilag mert én még egy semmivel sem találkoztam ami nem volt kompatibilis pedig jópár amds gépet szereltem már, és környéken (haveroknak) is szinte csak az van.
  • narumon
    #48
    "aha, a fo ujdonsaga, elvileg amd procikban is van hoerzekelo ami kikapcsolja ha tulmelegszik, ami a tomshardware tesztjeben remekul is mukodtek, szarraegett mindket amd :-) attol meg hogy probalkoznak nem sikerul, nem lehet minden ceg olyan tokeletes mint az intel, yep :-)"

    Utána szintén a Tomshardwaren olvasható volt a cik hogy tom az AMDnél járt ahol gyönyörűen lekapcsoltak a kérdéses processzorok. A kérdést jobban körüljárva kiderült hogy a tesztalaplap volt szar és nem követte az AMD specifikációt. Persze ez már nem volt akkora világszám mint a leégett procik, ugyanis ezt nem fújták fel az intelesek...
  • narumon
    #47
    "Fogadjunk allandoan Q3-zol es semmi mast :)"

    Miért te excellel nyomulsz a PIVen vagy mi?

    "Nem beszelve arrol, hogy az AMD prociknak meg mindig rossz a kodolasi rendszeruk !"

    Mhm én ennek még soha semmi nyomát sem láttam pedig az én gépemen a nap 24órájában ftp szerver megy közben filmeket tömörít. Remek kis TB.

    "De nem baj jatszani jo amig ki nem gyulad a lakas !"

    Ez már csak kétségbeesett kapálódzás.
  • narumon
    #46
    "Supergamer: mert egy csoro fasz vagy es nem tellik P4-2Ghz-re azert nem kellene mar masokat okolni, remelem az amd-d felgyujtja a lakasod es bennegsz :p"

    Az a baj hogy akkor tojod össze magad amikor egy feleennyibe kerülő XP 1700 porig alázza mindenben a PIV-2Ghz-et. Szó szerint mindenben.
  • fetyka
    #40
    Sziasztok!Én Petyával értek nagyon egyet.Nekem is volt Intel procim,most AMD procira váltottam és nem bántam meg.
    Az a lényeg,hogy jól passzoljanak a cuccok a gépedben.És ez vonatkozik az AMD és Intel gépekre egyaránt.Az AMD procikkal 1 gond van,hogy nem olyan nagy haverja a Microsoft-nak mint az Intel.("kompatibilitás")
    Ja,a tápom nekem is meghalt 2 hét után.300W-os táp kell a gépecskébe.Ja,és nekem is ugyan olyan konfigom van mint neked Petya.
  • Tomcat.no1
    #39
    Hát nem tudom hogy hol olvastál te olyat, hogy az XP-k valamelyike is elpusztult volna ha a hűtés megszünik!? Szerintem te a Thunderbird-re gondolhattál amikor ezt a hülyeséget mondtad mert abba még nem volt hővédelem. Viszont az is tény, hogy csak a béna, hülyékkel történik meg olyan hogy leesik a hütő a prociról...
  • skorpio7
    #38
    Supergamer !
    Igazad lehet ... mert itt egy árva szó sincs írva hűtőről , nem tudom hogy merült fel ez a téma .Arról van szó , hogy a 13 micronos technológiának köszönhetően 40 %-kkal csökken a teljesítmény és így a hőleadása is az AMD procinak .Szóval mostmár vígan üzemel hűtő nélkül is .De amint látom "eéjdf" még csak olvasni sem tud a "sorok között" , de még megkülönböztetni sem tudja mi az a Thoroughbred , Palomino , ClawHammer , stb ...
    Egyvalami biztos csak ... egy tudatlan , szemelenzős Intelfan , de ez lagalább mostmár biztos .
  • skorpio7
    #35
    Yhossy és eéjdf !
    Tudjátok mi ég itt ???
    A képetek a butaságotoktól .

    "...Végül érdekességképpen tegyünk említést a Thoroughbred mag specifikációiról, hiszen míg egy 1,73 GHz-es Palomino chip 1,75 V-os feszültséget igényel, 41,1 A áramot vesz fel és 72 W hőt termel, addig az azonos frekvenciájú Thoroughbred 1,6 V-os feszültség mellett csak 26,9 A-t vesz fel és 43 W hőt termel..."

    Az intelesek egyik fő tulajdonsága , hogy az orruknál tovább nem látnak és persze így enm is várható el , hogy el is lássanak ... meg el is olvassanak mindent .Persze értelmezni is tudni kéne amit olvasnak , de azt nem is merem feltételezni , hogy idáig eljutnak , annyira hihetetlennek tűnik számomra a dolog . :)
  • :[Petya]:
    #26
    Sziasztok! Nekem is AMD-s gépem van, a következő konfig: AMD TB 1200/Abit KT7A (VIA)/WinXP. Eddig elég instabil volt a gép, ha egy kicsit komolyabban kellett számolnia, rögtön hanyattesett. De úgy tűnik, végre megvan a megoldás. Ez a VIA chipset valóban nem egy műremek, de annyira nem sz*r, hogy ne menjen a gép tőle. A megoldás: 300 vagy 400W-os táp, ugyanis igen nagy a kicsike áramfelvétele. Plusz van még benne 2 vinyó, 1 DVD + 1 CDRW drive. Karácsonyra kaptam egy DTK házat, amiben egy 300W-os táp figyel. Azóta mintha megtáltosodott volna a szerkezet, egyszer sem fagyott meg... Ráadásul a proci is 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten üzemel. Jeleneleg 30-31 fok, normál használat mellett. Ha egy kicsit izzasztom (3DSMAX, Maya, game), akkor is max. 40-43 fokra kúszik fel az eddigi 55-57 helyett (GlobalWin FOP38). Nem isteníteni akarom az AMD-t, csak szeretném, ha az „Intel-fanok” végre belátnák, hogy nem annyira sz*r, mint amilyennek gondolják. A munkahelyemen az összes gép Intel procis, azok is szépen mennek, nem volt még rájuk panasz. Egyik gyártóra sem fogok köpködni, a maga nemében mindkettő jól teljesít. Aki nem akar vacakolni vele, ne vegyen AMD-t, látatlanban pedig pláne ne szidja. Aki viszont megveszi, az számoljon azzal, hogy lesznek vele problémái. Ha viszont 1x sikerül összelőnie a dolgot, akkor egy kiváló gépet kap. Elnézést kérek, ha valakit megsértettem volna.
    Petya
  • Bekomman
    #24
    Végre megjött a nagy cégek esze.
  • Tomcat.no1
    #18
    Okostojás miután jelenleg Intel a domináns PC proci gyártó ezért nem különösebben esemény számbamenő dolog az ha ő-töle vesznek valamit pláne ha azt egy már jó régen megkötött szerződés alapján teszi. Arrol nem is beszélve, hogy mikor az X-BOX készülőben volt már cikkeztek arrol a szutyok P4-ről is!
    Amúgy AMD rulez!
  • skorpio7
    #6
    Bizony forog a föld és változik minden , mostmár csak a sok elvakult INTEL-est kivéve nem hiszik sokan , hogy ez nem igaz az AMD-re .:
    "...teljesítményüknek, megbízhatóságuknak, valamint kompatibilitásuknak egyaránt köszönhetik..."
  • skorpio7
    #5
    Mégvalami ... azt hiszem , hogy ez itt a lényeg , amit az INTEL a közeljövőben ( min. 2 év ) nem fog tudni produkálni .
    "...Az AMD megoldásai ugyanis kiemelkedő teljesítményt nyújtanak verhetetlen áron..."
  • skorpio7
    #4
    Úgy látom , hogy most tört meg a jég és az eddigi INTEL-es hülyeségen ( VIA alaplap + AMD proci + windows együttes instabilitása ) végre felülkerekedett a józanész és a valóság ( a leggyorsabb stabil rendszer ) .
    Ezek után kívánok további eredményekben gazdag új évet az AMD-nek .
    Március-április környékén már én is boldog AMD tulajdonos leszek .De messze is van még ...
  • Tomcat.no1
    #3
    Én is hasonlókat kívánok! Hehe :)))