Franczy

Eladási listák: vezet a Sony PS2

Az NPD Intelect piackutató intézet legfrissebb jelentései szerint az évvégi videojáték eladási listák élén a Sony PlayStation 2 tanyázik, annak ellenére, hogy a Microsoft által a közelmúltban forgalomba hozott Xbox konzol nagyon komoly konkurenciát jelent a már hosszabb ideje a piacon lévő Sony játékgépnek. A Credit Suisse First Boston által a napokban közétett NPD Intelect jelentés szerint az idei év negyedik negyedévében december 8.-ával bezárólag mintegy 1,4 millió darab PlayStation 2 konzolt adtak el az Egyesült Államokban. Az amerikai eladási listák második helyén a Microsoft Xbox áll, mely konzolból november 15-i debütálását követően az eddigiekben megközelítőleg 934 ezer darabot adtak el, az eladási listák harmadik helyén pedig a november 18-án megjelent Nintendo GameCube konzol tanyázik, melyből eddig mintegy 615 ezer darabot adtak el az Egyesült Államokban.

Szakértők szerint mindenképpen becsülendő a PlayStation 2 eddigi jó szereplése, azonban az adatokat tekintve nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a PlayStation két új kihívóját még csak alig egy hónapja dobták piacra, valamint hogy az előrejelzések azt mutatják, hogy a Microsoft az idei év vége előtt leszállítja a 1,5 milliomodik Xbox konzolt is, vagyis a karácsonyi időszak alatt a Microsoft várhatóan jelentős mértékben tud még javítani eladási mutatóin és azért e tekintetben a Nintendo GameCube-ot sem kell féltenünk.


"Kijelenthetem, hogy a Microsoft nagyon elégedett az Xbox játékkonzol eddigi eladási mutatóival. Egyébként érdemes összehasonlítani a PlayStation 2 tavalyi debütálását követő első hét, valamint az Xbox idén novemberben történt bemutatását követő első hét eladási adatait, ugyanis amennyiben ezt megtesszük, kiderül, hogy a Microsoft e tekintetben mindenképpen megelőzte a Sony-t" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban James Bernard, a Microsoft Xbox részlegének egyik termékmenedzsere, majd hozzátette, hogy a Microsoft Xbox esetében nem fordulhatnak elő olyan komoly szállítási gondok, mint amilyenek tavaly a Sony PlayStation 2 megjelenését követően adódtak.

A Sony képviselői az NPD Intelect jelentésével kapcsolatban elmondták, hogy a legfrissebb eladási mutatók szerint a Sony az idei év utolsó negyedévében már több mint 1,5 millió PlayStation 2 konzolt adott el, mely a Sony szerint nagyrészt annak köszönhető, hogy olyan sikeres új játékok játszhatók a PS2-n, mint például a "Grand Theft Auto 3", vagy a "Metal Gear Solid 2".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • radical #6
    Nekem is szólj, 50-ért érdekel.
  • Efreet #5
    Rinc3: dehogynem lehet... majd szólok, ha már játszom vele :D
  • Alien! #4
    Papírforma....Mi ezen a meglepő???
  • SeGa #3
    írná a faszt te hulye vagy.
    Elfogultsag rulez, siman vezet ps2 az tuti.
  • Rincewind #2
    Az X-dobozt elvileg ugye itt gyártják M.o-n! Nem lehetne valahol kéz alatt venni egyet??? Komolyan kérdeztem!
  • CSOCSO #1
    szoval az első 15 napon megvettek 616 ezer gc t és azóta egy árva szent lélek sem vett gc-t jaj bazeg ekora faszságot!!!NEM ÉRTEM EZ VALAHOYG CSAKK MO-N VAN GY!! HA IGY LENNE AZ ÖSSZES N OLDAL AZT ÍRNÁ: SAJNOS MEGHALT A GC IS! de nem szal ez hazugság!!!