JohnnyCage

GameCube, Xbox: "Akciós csomagok"

A kereskedők a nemrégiben megjelent GameCube és Xbox játékkonzolok iránti igényt kihasználva olyan "akciós" csomagokat árulnak, amelyek legalább 100 dollár pluszköltséget jelentenek a játékosoknak.

Mind a szoftveróriás Xbox játékkonzolja, mind a japán Nintendo GameCube eszköze igen jól fogy az Egyesült Államokban, és a gyártókapacitás szűkössége miatt gyakran tapasztalni hiányt belőlük. Az online áruházak, mint például az Amazon.com, a KBtoys.com, vagy a BlueLight.com, a hiányt kihasználva olyan csomagokban kínálják a gépeket, amelyekben a konzolok mellett több pluszjáték, illetve vezérlő is megtalálható, mindez természetesen borsos, akár 100 dollár feletti felárért.

- A vásárlók közül sokan valóban csalódottak - mondta Gregg Bottorff, az Allcube.com és Allxbox.com GameCube és Xbox játékkonzolokkal foglalkozó hír- és tippoldalak működtetője. A vásárlóknak hasonló problémákkal kellett szembenézniük a Sony PlayStation 2 tavalyi megjelenésekor. A komoly hiány miatt a játékosok az eredeti ár többszörösét voltak kénytelenek kifizetni egyetlen PlayStation 2 játékkonzolért.

A kereskedők ezúttal a PlayStation 2-nél alkalmazott stratégiát követik, és nem árulják a játékkonzolokat önmagukban. Az Amazon.com és a Toysrus.com például három játékszoftvert, valamint egy játékvezérlőt csomagol az Xbox és GameCube konzolok mellé, amelyekért 200 dollár felárat számol fel.

Bill Pidgeon, a Jupiter Media Metrix elemzője úgy véli, az efféle akcióknak valójában semmilyen egyéb céljuk nincs, mint a vásárlók kihasználása. - Látták mi ment tavaly az eBay-en, és úgy gondolták, ők is megpróbálnak még több pénzt kicsikarni a játékosokból - mondta Pidgeon. - A játékok, vezérlők, és memóriakártyák hozzácsomagolásával több száz dolláros felárat is ki tudnak fizettetni a vásárlókkal - tette hozzá.

A kereskedők szerint a csomagok a játékosok előnyére válnak, mivel a legtöbben úgyis megvennék ezeket az eszközöket új játékkonzoljukhoz. Online rendelés esetén még a postaköltség is alacsonyabb lesz, mondta Jeanne Meyer, a Tosyrus.com egyik szóvivőnője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CSOCSO #10
    kicsit lekéstél a dolphin a gamecube
  • AnarchoiD #2
    huje fogyasztonak nincs szava! ;)
  • Ramza #1
    "A kereskedők szerint a csomagok a játékosok előnyére válnak, mivel a legtöbben úgyis megvennék ezeket az eszközöket új játékkonzoljukhoz."

    Basszus, had döntse már el a vásárló, hogy mit akar venni...