Franczy

Rács mögött a Goner féreg készítői

Ahogy arról a közelmúltban beszámoltunk, a Goner féreg világszerte nagy riadalmat okozott a felhasználók körében, ugyanis ez az új féreg villámgyorsan és rendkívül hatékonyan egymás után fertőzte meg az amerikai, ázsiai és európai kontinens számítógépes rendszereit. Az üggyel kapcsolatban örömteli hír, hogy a nyomozóhatóságok a napokban bejelentették, hogy letartoztattak négy izraeli fiatalt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők készítették a Goner férget. Az izraeli rendőrség nem kívánta nyilvánosságra hozni a lefülelt bűnözők nevét, annyit azonban elárultak, hogy a gyanúsítottak számtalan álnév és lopott internetes elérés segítségével sem tudtak tartósan elbújni a hatóságok elől, vagyis elfogásuk lényegében rutinmunkának számított.

A négy izraeli tizenévest azzal vádolják, hogy ők hozták létre a december 4-i felbukkanása óta a számítógépes rendszerekben világszerte mintegy 5 millió dollár kárt okozó Goner férget. Az izraeli nyomozók az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Goner féreg forráskódja számos olyan információt tartalmazott, melyek révén elindulhatott a forrónyomos nyomozás, így viszonylag gyorsan elkapták magát a Goner féreg szülőatyját és annak három bűnsegédjét.

Szakértők szerint a Goner féreg készítőinek elsősorban az jelentette a vesztét, hogy nagydobra kívánták verni, hogy ők készítették a férget, így például szarvashibának számított, hogy amikor a Goner féreg egy megfertőzött rendszeren akcióba lépett, kiírta készítője nevét, valamint a Goner férget tesztelők nevét is. Az ügyben elsőrendű vádlott "Suid", a másodrendű vádlottak közül pedig kettő a "ThE_SKuLL", illetve "IsatanI" beceneveken vált ismertté, majd pedig börtönlakóvá.

A nyomozók elmondták, hogy a Goner férget készítői úgy írták meg, hogy a megfertőzött számítógépeket automatikusan csatlakoztassa fel a DALnet cég által üzemeltetett IRC (Internet Relay Chat) szerveren található "Pentagonex" nevű csatornára. A féreg működésének tanulmányozása közben a DALnet szakértői a szolgáltatás egyik konfigurációs adatbázisában ráleltek a "Suid" becenévre, valamint a hozzá tartozó IP címre. Ezután a nyomozók folyamatosan figyelték "Suid" minden cselekedetét, majd a megfelelő pillanatban lefülelték őt és három bűntársát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!