JohnnyCage

Compaq: 50 dolláros kedvezmény az iPaq eszközökre

A Compaq Computer Corp. egy karácsonyi akció keretében 50 dolláros kedvezményt ad iPaq PDA kéziszámítógépeire. A társaság azt reméli, hogy az egyébként is sikeres iPaq eszközök az engedmény hatására karácsonyi "slágerré" válnak.

A globális kéziszámítógép piac a gazdasági visszaesés, illetve a PC ipar mélyrepülésének hatására meglehetősen nehéz időszakot él át. A Compaq iPaq eszközei azonban továbbra is igen nagy népszerűségnek örvendenek, és a társaság komoly nyomást gyakorol a legnagyobb vetélytárs Palmra.

A Compaq most egy karácsonyi akcióval szeretné növelni PDA eladásait, amelynek keretében az iPaq H3765-ös modell, amely nagymértékben hasonlít a társaság korábbi modelljeire, de már a Microsoft PocketPC operációs rendszer legújabb, 2002-es változatára épül, 50 dollárral olcsóbban, 449 dolláros áron kerül forgalomba.

Az óriáscég akciója az első a piacon, amelyben már egy Pocket PC2002-alapú modell szerepel. Az egész PDA piacot tekintve azonban az évben egész engedmény-özön volt tapasztalható, amely elsősorban a kiéleződő konkurenciaharcnak, illetve a kereslet jelentős visszaesésének tudható be. A Compaq legújabb akciója csak vasárnap veszi kezdetét, viszont egészen jövő március 30-ig tart majd.

A Compaq-rivális Palm Inc. a napokban a középkategóriás m125-ös modell árát csökkentette 50 dollárral, a PocketPC szegmensben pedig a HP régebbi, 525-ös modellje érhető el kedvezményes áron. A HP Jordana 525 egyébként nem frissíthető az októberben megjelent PocketPC 2002 operációs rendszerre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!