Csabi

Egyre népszerűbb a Mac OS X

Az Apple a legújabb operációs rendszerét szeptemberben mutatta be. Már akkor a szakemberek többsége azt mondta, hogy a cég új rendszere nagyon népszerű lesz. Roger Kay, az IDC egyik elemzője szerint a Mac OS X 10.1 elsősorban annak köszönheti a sikeres szereplését, hogy támogatja a windowsos hálózatokat, és az előző verziókhoz képest jelentősen javult a grafikus teljesítménye. A szoftverfejlesztő cégek körében is egyre nő az új operációs rendszer népszerűsége, amit jól mutat az a tény is, hogy egyre több Mac OS X kompatibilis alkalmazás jelenik meg a piacon.


A Microsoft legújabb irodai szoftvercsomagja, az Office v. X for Mac hétfőn került forgalomba körülbelül két hónappal az első bemutatója után. Az Mac OS X 10.1 kompatibilis Office sok elemző szerint az egyik legnépszerűbb alkalmazás lesz a felhasználók körében. Ennek többek között az az oka, hogy hatékonyan képes együttműködni a windowsos Office programokkal, így a felhasználók a dokumentumaikat és a fájljaikat mindkét rendszerben tudják használni. Az Office v. X for Mac teljes verziója 500 dollárba, míg az upgrade változat 299 dollárba kerül.

Klikk ide!    Klikk ide!

A Corel is komoly figyelmet fordít a Mac OS X kompatibilis alkalmazások fejlesztésére. A cég már bemutatta a CorelDraw 10, a Corel Photo-Paint 10 és a KnockOut 2 szoftvereinek azon verzióit, amelyek a Mac OS X operációs rendszer alatt is használhatók. Ian LeGrow, a Corel egyik alelnöke elmondta, hogy cége felismerte, hogy az új platform iránt egyre nő az érdeklődés, és ezért igyekeznek minél hatékonyabb programokat kifejleszteni az új operációs rendszer alá is.


Az Adobe a Mac OS X 10.1 kompatibilis Illustrator szoftverét már el kezdte szállítani. A cég tervei szerint a népszerű Photoshop programjának Mac OS X alatt is használható verziója várhatóan 2002 közepén fog megjelenni.

Az előbbi cégek mellett az IBM is komolyan foglalkozik a Mac OS X kompatibilis szoftvereinek fejlesztésével. Ezt jól mutatja, hogy a cég hétfőn kezdte el forgalmazni a legújabb, Mac OS operációs rendszerek alatt futtatható ViaVoice beszédfelismerő szoftverét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • I.C.ram #7
    szerintem nagyon szar ez az osx! apam laptopjahoz adtak es kurva gagyi! lehet hogy csicsas meg mindend de szerintem jobb volt a regi
  • braindance #5
    Robi, elvileg nincs akadálya annak hogy feltedd, főleg ha 9.2-t használsz, legfeljebb a merevlemezen a hely. Nálam gond nélkül fut a 10.1 és egy 9.2 és egy 9.0.4, külön-külön partíción... Ha kell a photoshop, akkor arról boot-olok...
  • braindance #1
    Hmm, hozzászólás, vki?