JohnnyCage

Túl drága az nForce?

Egyes alaplaplapgyártók úgy vélik, az nVidia AMD-alapú nForce integrált grafikus chipkészlete túlzottan drága ahhoz, hogy arra épülő termékeiket kiskereskedelmi forgalomba hozzák.

Az alaplapgyártók szerint a jelenlegi piaci helyzetben a vásárlók rendkívül érzékenyek az árra, ami az nForce-alapú alaplapoknak egyáltalán nem erőssége. Számos társaság ezért várhatóan lemond a kiskereskedelmi forgalomban való kiadásról.

Az nForce-alapú alaplapok az elmúlt napokban már megjelentek az amerikai és tajvani boltok polcain, azok a gyártók azonban, amelyek ezidáig nem adták ki a chipkészletre épülő megoldásaikat, várhatóan nem is fogják megtenni mindezt. Ezen utóbbi gyártók úgy gondolják, az nForce nem áll nagy jövő előtt.

Az nForce chipkészlet 45 dollár körüli, meglehetősen magas alapára mellett az alaplapgyártók szerint az integrált grafikus mag teljesítménye sem megfelelő, főleg az árhoz képest. Az nForce 420 grafikus teljesítménye valahol a GeForce 2 MX200 és MX400 megoldások között van, ami megfelelőnek látszott a chipkészlet bejelentésekor. A sorozatos késések alatt azonban olyan önálló grafikus kártyák jelentek meg, amelyek az nForce-nál jobb ár/teljesítmény arányt nyújtanak. Az alaplapgyártók szerint egy diszkrét chipkészletes alaplap, valamint egy GeForce MX400 összeállítás nagyobb teljesítményre képes kedvezőbb áron. A gyártók szerint az nForce inkább a PC gyártók körében lehet majd sikeres, elsősorban a másod- és harmadvonalbeli gyártók alaplapjain.

A vezető alaplapgyártók a jelek szerint azonban nem osztják a riválisok véleményét. Az MSI MS6367 nForce-alapú modellje már megjelent, az ASUStek A7N266, a Gigabyte GA7NTX, valamint az Abit NV22 pedig a jövő hónapban érkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RpPRO #8
    Tevedes, a 266A-s chipleszlet osszessegeben meg gyorsabb es mire megjelennenek a magyar piacon, addigra masfelszer gyorsabb alaplapokrol szol majd a fama...
  • Borg #6
    Kit érdekel az integrált cucc, teszek bele amilyet akarok attol még.
    Ez a leggyorsabb AMDs alaplap ami most létezik.
    Lehet egyátalán itthon kapni valamilyent? és ha igen mennyiért és hol?
  • An-Dee #5
    Te vagy a leggyengébb láncszem :)
    Viszlát
  • Fatality #3
    Így van. Senkit nem érdekel hogy mit akarsz...