Franczy

Az NTT DoCoMo beindítja 3G mobil videoszolgáltatásait

Japán legnagyobb mobil telekommunikációs szolgáltató cége, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy a napokban beindítja vadonatúj 3G videoszolgáltatásait, melyeket a cég előfizetői többek között a jövő héten forgalomba kerülő, NEC gyártmányú harmadik generációs mobiltelefonnal is igénybe vehetnek majd. Az I-motion névre keresztelt új szolgáltatás keretein belül a megfelelő képességű harmadik generációs mobiltelefonnal rendelkező előfizetők kisebb zenei videoklippeket, vagy sportesemények képeit fogadhatják majd készülékeik segítségével. A mobiltelefonokkal fogadható és megnézhető videofelvételek hossza maximálisan tizenöt másodperc lehet, és természetesen hang is csatolható hozzájuk.

Az NTT DoCoMo az I-motion szolgáltatás beindítását eredetileg október 1-re tervezte, azonban az időközben felmerült különböző technikai problémák megnehezítették a szolgáltatás megkezdését. Ezen nehézségek közé tartozott például, hogy a mobiltelefonokon tárolt videoanyagok lejátszása bizonyos esetekben akadozott, de a fejlesztők állítása szerint a problémákat mára már sikerült teljes mértékben kiküszöbölniük.

A cég képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az I-motion szolgáltatás az NTT DoCoMo FOMA (Freedom Of Mobile Multimedia Access) névre keresztelt harmadik generációs mobiltelefonos rendszerén keresztül működik, ugyanis a FOMA rendszer lehetővé teszi a maximálisan 384 kilobit/s-os adatátviteli sebességet. Takeshi Natsuno, az NTT DoCoMo igazgatója elmondta, hogy szerinte az I-motion révén vált igazán kompletté a cég I-mode névre keresztelt mobil internetes szolgáltatás csomagja, és a cég reményei szerint az előfizetők is előszeretettel használják majd az I-motion szolgáltatást.

Az I-motion lényegében a korábbi I-mode szolgáltatásunk kiterjesztése, melynek elsősorban nem az a lényege, hogy mozgóképeket fogadhassanak a mobiltelefonos előfizetők, hanem az, hogy minden eddiginél kiválóbb tartalomszolgáltatáshoz jussanak - nyilatkozta Natsuno.

Az NTT DoCoMo az új szolgáltatás beindításával párhuzamosan jövő hét elejétől kezdve forgalmazni kívánja az NEC legújabb 3G mobiltelefonját is, mely az eddigi NEC 3G telefonokhoz hasonlóan 330 dollárba kerül majd. Míg az NEC korábbi 3G mobiljának kijelzője "csak" 4096 színárnyalat megjelenítésére volt képes, addig az újdonság 2,2 colos képátlójú kijelzője már 65536 színárnyalatot tud megjeleníteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!