JohnnyCage

Tajvan lesz a Tablet PC ipar központja?

A szoftveróriás Microsoft legfeljebb mintegy 10 szerződéses gyártónak tervezi licenszelni a Tablet PC platformot, amelyeknek azonban a döntő többsége várhatóan tajvani notebook gyártó lesz.

A tajvani First International Computer (FIC) és Wistron (korábban ACER-DMS) cégek már meg is szerezték a licenszet az eszközök gyártására. A két társaság várhatóan 2002 harmadik negyedévében indítja be a Tablet PC-k tömegtermelését. A többi gyártó egyelőre még nem rendelkezik licensszel, csak bízik abban, hogy elnyeri a Microsoft bizalmát. A licensz legkényesebb része a hírek szerint a Windows XP speciális, Tablet PC-khez kifejlesztett változata, amely számos új funkciót tartalmaz.


A Microsoft ajánlása szerint a Tablet PC eszközöknek az Intel ULV (Ultra Low Voltage - Szuperalacsony tápfeszültségű) mobil processzorainak, illetve a Transmeta TM5800 Crusoe chipjeinek legalább 800 MHz-es változataira kell épülniük. Mivel azonban az eszközök gyártása a jövő év harmadik negyede előtt nem kezdődik meg, a piacon megjelenő modellek várhatóan 1 GHz-es, vagy afölötti órajelű CPU-val fognak készülni, az Intel-alapú modellek pedig már Tualatin változatok lesznek.

A Tablet PC licensz megszerzéséhez az eszközöknek legalább 4 óra akkumulátor élettartammal kell rendelkezniük, és támogatniuk kell az IEEE 802.11b drótnélküli hálózati szabványt. A jövő év második felében megjelenő Tablet PC-k ára várhatóan 1500 - 2000 dollár lesz. Az olyan óriáscégek, mint a Compaq, a Toshiba, a Sony, a Fujitsu, és az ACER, saját márkanevük alatt is ki fognak adni Tablet PC eszközöket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • I.C.ram #1
    tulzas hogy kozpont inkabb csak gyarto terulet :))