JohnnyCage

Várakozáson felüli eredmények az nVidia-nál

A PC grafikus chipeket, legújabban pedig alaplapi chipkészleteket is gyártó nVidia Corporation-nek a PC piac visszaesése ellenére is jól megy a sora. A társaság rekordbevételekről és növekvő haszonról számolt be.

A PC piac az eddigi legsúlyosabb mélyponti helyzetébe került, a legtöbb társaság veszteségessé vált, és létszámleépítéseket hajtott végre a költségek csökkentésére. Az nVidia egyelőre azonban megállíthatatlannak látszik, a társaság ugyanis a mélyponti helyzetben is növelni tudta bevételeit, piaci részesedését, és nem utolsósorban nyereségét.

Az október 28-ával végetért negyedévben az nVidia bevétele összesen 372 millió dollár volt, amely igen jelentős, 87 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor is 198,2 millió dollárt ért el a társaság. Mindez az nVidia jelentősen megnövekedett piaci részesedésének tudható be. A nettó jövedelem a tavalyi harmadik negyedév 28,1 millió dollárjáról 44,7 millióra emelkedett.

Az egész idei évet, illetve annak első kilenc hónapját tekintve a társaság 871,4 millió dollár bevételt ért el, 69 százalékkal felülmúlva a tavalyi azonos időszak 517 milliós eredményét. A nettó jövedelem 104,1 millió dollár, ami szintén jelentős növekedés 2000 első kilenc hónapjához képest, amikor a cég 68,9 millió dollárral zárta az időszakot.

Az nVidia-nak a jelek szerint a jövőt illetően sem kell aggódnia, mivel az várhatóan még kedvezőbben alakul majd a cég számára. A társaság vezetői által kiemelt növekedésgerjesztő területek a Mac számítógépek és az Xbox játékkonzolok piaca, de a cég termékei a munkaállomások körében is egyre népszerűbbek. Mindemellett a PC felhasználók továbbra is kedvelik az nVidia-alapú grafikus kártyákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!