JohnnyCage

Vezető pozícióra tör az ASUStek

A tajvani ASUStek Computer már jelenleg is a világ egyik legnagyobb videókártya- és alaplapgyártója, a társaság azonban a közelmúltban már bizonyított "Dell modellt" alkalmazva növelni kívánja piaci részesedését.

Johnny Shih, az ASUStek Computer elnöke elmondta, hogy a társaság az alacsony költségű kínai gyártás, valamint a jólbevált tajvani fejlesztés ötvözésével a számítógépgyártó Dell Computerhez hasonlóan kíván további piaci részesedést szerezni. Amikor azonban azokról a drasztikus árcsökkentésekről esett szó, amelynek a Dell a közelmúlt óriási sikereit köszönheti, Shih nem adott egyértelmű választ.

A vezető elmondta, hogy az ASUS termékei közül az alaplapoknak és notebookoknak jól meghatározott piaca van, és a társaság nem kívánja árcsökkentésekkel elveszíteni e termékeken lévő nyereségét kisebb növekedésért a piaci részesedésben. Az alaplappiacon az ASUS idén már megpróbált bejutni az alacsonyabb árkategóriájú szegmensbe, főként SiS chipkészletes modelljeivel. Ezen olcsóbb alaplap modellek részaránya hozzávetőlegesen 10 százalékot tesz ki a társaság alaplap eladásaiból.

Az ASUS az év folyamán minden hónapban kedvezményt adott egy bizonyos termékre. A lépésnek különösen az alaplappiacon volt jelentős sikere, ahol a cég több riválist is háttérbe szorított. A forgalmazók szerint a kedvezmény sikerének oka a társaság erős márkanevének is köszönhető, amely tovább gerjesztette a keresletet. Az alaplapgyártók korábban azt hitték, a Pentium 4-alapú rendszerek megjelenésével az árverseny enyhülni fog. Az Intel sorozatos processzor árcsökkentései, valamint néhány gyártó olcsó alaplapjai ismét árversenyt szült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!