JohnnyCage

Intel: A vállalatok fele 2002-ben is vásárolni fog PC-t

Bár a PC piac a vásárlási kedv visszaesését követően jelenleg egy mélypont kellős közepén van, az Intel továbbra is optimista a PC szektor kilátásait illetően.

Mindezt Anand Chandrasekher, az Intel Architecture Group részlegének elnökhelyettese jelentette be a napokban.

A társaság a visszaeső kereslet következtében némiképp mérsékleni kényszerült a Pentium 4 processzor évvégéig várható szállításait, Chandrasekher azonban úgy véli, a Windows XP ösztönző hatásának segítségével a világ vállalatainak 50 százaléka a jövő évben is vásárolni fog új PC-ket.

A vezető szerint az idei év első felében a Pentium 4 processzor piaci részesedése 6 százalékkal emelkedett, ez a növekedés azonban a harmadik negyedévben megduplázódott. Az új processzor jelenleg Kínában a legnépszerűbb, ahol a P4 piaci részesedése jelenleg kiemelkedően magas. A két különféle Pentium 4 kialakításról kérdezve Chandrasekher elmondta, a Socket 423 bizonyos technikai okok miatt csak átmeneti megoldás lehet, a vezető arról azonban nem nyilatkozott, hogy az Intel jelenleg mekkora raktárkészlettel rendelkezik ezekből a régebbi fajta P4 változatból.

Chandrasekher szerint annak ellenére, hogy az Intel nem adja ki a Rambus DRAM-alapú Tulloch Pentium 4 chipsetet, a társaság továbbra is az RDRAM-ot tartja a megfelelő megoldásnak a nagyteljesítményű rendszerekbe. Mivel azonban a DDR-SDRAM vált általánosan elfogadott szabvánnyá, az Intel egyeztetett partnereivel, és a Tulloch-nak mennie kellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!