Franczy

Két új digitális audiolejátszó a Compaqtól

A houstoni székhelyű Compaq Computer képviselői a tegnapi nap folyamán bemutattak két vadonatúj lemezes digitális audiolejátszót. A 99 dolláros áron kapható Compaq iPaq Personal Mini-CD Player PM-1 és a 169 dolláros Compaq iPaq Personal CD Player PCD-1 az ígéretek szerint a napokban világszerte megjelenik a számítástechnikai kereskedések polcain. A Compaq képviselői elmondták, hogy a most bejelentett két új lejátszó is annak a bizonyítéka, hogy a Compaq új termékeivel szeretne egy picit túlmutatni a PC-s technológiákon, de azért értelemszerűen az új iPaq lejátszók is szoros kapcsolatban állnak a személyi számítógépekkel.


A Compaq iPaq Personal Mini-CD Player PM-1 a fejlesztők elmondása szerint egy, a normál CD-khez képest feleakkora méretű lemezről hatórányi zenét tud megszólaltatni, míg a kicsit drágább Compaq iPaq Personal CD Player PCD-1 a normál 12 centiméteres átmérőjű CD-ken húszórányi zenét képes tárolni. Mindkét újdonság képes az egyszer írható (CD-R), újraírható (CD-RW), valamint normál audio lemezek kezelésére, az előbbi lemezekről pedig az MP3, illetve Windows Media formátumú zenefájlokat tudja lejátszani. Az alapfelszereltséghez tartozik a feltölthető akkumulátor, valamint a PCD-1-es modell még integrált FM-tuneres rádiót is tartalmaz.

Olyan új eszközöket szeretnénk piacra dobni, melyek lényegében már túlmutatnak a PC-ken, valamint szeretnénk kihasználni a hordozható digitális lejátszók óriási népszerűségét - nyilatkozta David Albritton, a Compaq Computer szóvivője.

Az IDC piackutató cég legfrissebb jelentései szerint egyébként a hordozható digitális lejátszók piacán egyértelmű a flashmemóriás eszközök fölénye, hiszen manapság körülbelül kétszer annyi flashmemóriás lejátszót adnak el, mint olyan lejátszót, melyben CD-k szolgálnak a zenei felvételek tárolására. Ez a jelen, azonban az IDC előrejelzései szerint 2003-ra már a CD-alapú MP3 lejátszók kerülnek vezető pozícióba. Susan Kevorkian, az IDC szakértője ezt azzal magyarázza, hogy az átlagos felhasználók az elmúlt években már nagyon megszokták és megszerették a CD-ket, arról nem is beszélve, hogy egy CD-s MP3 lejátszó segítségével lényegében tízszer annyi zenét vihetünk magunkkal, mintha egy flashmemóriás eszközzel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!