Franczy

Intel: minden rendben van

Az elmúlt napokban-hetekben számtalan információ és találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a világ legnagyobb chipgyártó cége, az Intel egyes processzoraiból hiány, más chipjeiből pedig túlkínálat van. Az Intel az ügy tisztázása végett a napokban kiadott egy hivatalos dokumentumot, melyben fény derül - vélhetően - az igazságra.

A dokumentum szerint az összes Intel Pentium 4, Pentium III, és Celeron processzor gyártása, szállítása és forgalmazása rendben folyik. Az Intel a Pentium 4-es frontvonalon továbbra is mindkét chipjét, tehát a Socket 423-as, valamint az újabb Socket 478-as tokozású processzorokat is szállítja, a rendszerintegrátor cégeket pedig felkérte arra, hogy az idei év negyedik negyedévében próbáljanak meg a Socket 423-as Pentium 4-es chipekre koncentrálni. Az Intel emellett ígéretet tesz arra, hogy az utolsó negyedévben folyamatosan növelni fogja a Socket 478-as szállításokat.

Az Intel a régebbi Socket 423-as tokozású Pentium 4-es processzorokat 1,4 és 2 GHz közötti frekvenciájú változatokban gyártja, míg a Socket 478-as Pentium 4-es chipek 1,5 és 2 GHz közötti frekvenciájú változatokban érhetők el. Az Intel szerint a Pentium 4-es processzorok gyártásával és szállításával nincsenek problémák, azonban tény, hogy az utóbbi időkben elég kevés Socket 478-as chip volt kapható. A cég ezt egyébként azzal magyarázza, hogy az új tokozású processzorok iránt olyan nagy igény mutatkozik, melyre korábban nem számítottak, vagyis nem gyártási nehézségek és egyéb marketing megfontolások állnak az ügy hátterében. Az Intel arra kéri a rendszerintegrátorokat, hogy amíg nem áll rendelkezésükre megfelelő mennyiségben az új tokozású Pentium 4-es chip, addig próbáljanak meg a régebbi, Socket 423-as processzorokra fókuszálni, persze mi mást is tehetnének az érintett cégek. Az Intel ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a Socket 423-as foglalattal rendelkező Intel D850GB típusjelzésű alaplapok ugyanolyan szolgáltatásokkal és teljesítménnyel rendelkeznek, mint az újabb tokozású chipek fogadására tervezett Intel D850MV típusú alaplapok.

Az Intel jelentéséből kiderül, hogy a 0,13 mikronos gyártási technológiával készülő Pentium III processzorok 1,13 és 1,20 GHz-es változatainak szállítása rendben zajlik, azonban a 933 MHz-es és ennél kisebb frekvenciájú Pentium III processzorok már csak addig lesznek jelen a piacon, ameddig a raktárkészletek kitartanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fotel #9
    Más - valamikor nem volt az első, de az lett...
  • fotel #8
    Na persze ha az intel lenne a kisebb azt vennétek biztos, mert nektek elveitek vannak:)

    Gyuanmárr nevettségesek vagytok.

    HA lenne pénzeket egy Inaiumra és szükségetek lenne akkora teljesítményre, akkor biztos nem AMDben godnolkoznátok.

    Az intel neve elég sokak számárá a minőség záloga.

    Lásd pl hibás volt az rdram2sd konverter még a p3as chipseten erre mit csinált az intel? Kicserélte az alaplapokat RDramosra, és adott mellé RDramot is, annyit amennyi neked votl anno.
    És akkor az RDram nem volt ennyre olcsó...

    Amd egy ilyenbe bele is halna
  • MuldR #6
    Intel jelentes:
    Minden rendben van, a hulyeket fejjuk!
    :P