Franczy

Intel: némileg javuló erdmények

A legfrissebb adatok szerint a világ legnagyobb chipgyártója, az Intel Corporation az idei év harmadik negyedévében az előző negyedévhez képest 3 százalékos bevételnövekedést könyvelhetett el, mely eredmény némileg jobb annál, mint amit a gazdasági szakértők korábban előrejeleztek.

Az Intel által a napokban kiadott anyagban 6,5 milliárd dolláros bevételről esik szó, mely minimális mértékben különbözik csak a szakértők által 6,4 milliárd dollárra jósolt összegnél. A tavalyi év hasonló időszakában az Intel 8,7 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, nettó bevétele pedig elérte a 2,5 milliárd dollárt, ami részvényenként 37 centet jelentett. Ezzel szemben az idei év harmadik negyedévében az óriáscég már csak 106 millió dolláros nettó bevétellel rendelkezett, ami részvényenként mindössze 2 centet jelent.


Craig Barrett, az Intel elnöke

"Augusztusban nagyon sok processzort adott el az Intel, azonban a szeptemberi eladások nagyon kedvezőtlenül alakultak, melynek hatásai októberben is érezhetőek. A szeptember 11-én az Egyesült Államokban történt terrorcselekmények hatásait egyébként még az idei év utolsó negyedévében is érezni lehet majd" - nyilatkozta Joseph Osha, a Merrill Lynch cég szakértője.

Paul Otellini, az Intel Architecture Group alelnöke és vezérigazgatója szerint azonban az Intel a globális eladási adatait tekintve nem szenvedett komolyabb károkat a szeptember 11-i események következtében. Otellini elismeri, hogy a cég észak-amerikai eladási mutatói jelentősen romlottak a terrortámadások után, azonban az európai és ázsiai piacokon olyan jól szerepelt az Intel az elmúlt időkben, hogy az ellensúlyozta a rossz amerikai szereplést.

Otellini szerint az elmúlt három hétben rendkívüli módon felgyorsult a Pentium III-as chipekről a Pentium 4-es processzorokra történő átállás, és úgy gondolja, hogy az Intel tartani tudja magát korábbi ütemterveihez. Korábban egyébként számtalanszor hallani lehetett, hogy az Intel az idei év folyamán legalább 16-20 millió darab Pentium 4-es processzort szeretne eladni, ez azonban valószínűleg elérhetetlen lesz az Intel számára. Otellini erre azt mondja, hogy az Intel az idei évben nem is hozta nyilvánosságra eladási terveit, mindenesetre nem kíván vitába szállni a piackutató szakemberekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fatality #2
    "...az Intel Corporation az idei év harmadik negyedévében az előző negyedévhez képest 3 százalékos bevételnövekedést könyvelhetett el."

    Te hülye, még olvasni sem tudsz. Senki nem beszélt itt évekről, csupán a fent említett időszakról van szó.