Csabi

Bizonytalankodó légitársaságok

A légitársaságok a szeptember 11-ei USA-t ért terrortámadások után nehéz helyzetbe kerültek. Sokuk most is a csőd szélen áll a kis forgalom miatt. Eddig több társaság tervezte, hogy olyan szolgáltatásokat is beindít, amelyek az Internet elérését tennék lehetővé a repülőgépeken, de a gazdasági helyzetet figyelembe véve, ezek bevezetésére még várni kell. Az atlantai székhelyű Delta Air Lines is úgy határozott, hogy felülvizsgálja az új szolgáltatások bevezetésének lehetőségeit.

A Delta Air Lines a Connexion révén szeretné megvalósítani a repülőgépeken az Internet elérését. A Connexion a Boeing, az American Airlines, a United Air és a Delta tulajdonában van, és megbízható, szélessávú, valós idejű internetezést garantál. Ez a rendszer műholdak segítségével működik. A repülőgépekre egy speciális antenna kerül fel, amely a kapcsolatot biztosítja, és egy Ethernet hálózat is kiépítésre kerül. Minden utas igénybe veheti majd az új szolgáltatást, mivel minden ülésnél elhelyezik a megfelelő eszközöket. A Connexion 1-1,5 megabit/másodperces adatátvitelt tesz lehetővé. Egy óra internetezés körülbelül 10-20 dollárba kerül. A Boeing már elkészített egy olyan tesztgépet, amelyben megtalálhatók a szükséges berendezések.


Andy McDill, a Delta szóvivője elmondta, hogy az internetes szolgáltatások bevezetését eredetileg 2002 második félévére tervezték, de a piaci viszonyok miatt valószínűleg csak később lehet majd böngészni a Világhálót a repülőgépeken. Terrance Scott, a Boeing szóvivője abban reménykedik, hogy a tragikus események miatt a partnercégek nem mondanak le a szélessávú internetelérést biztosító szolgáltatásaik bevezetéséről. Azonban erre sajnos megvan az esély, hiszen például a Tenzing Communications - amely 2,4 Kbit/másodperces sávszélességű hálózatot fejlesztett ki - kilenc eddigi partneréből kettő visszalépett. A Finnair Oyj és a legrosszabb pénzügyi helyzetben lévő Swissair is úgy határozott, hogy egyelőre nem vezeti be az internetes szolgáltatásokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #3
    Mé szól minden a sonic crusier ről?
    Még oly kisember mint és is tudja hogy ha valami gyorsabban megy többet fogyaszt mint időre(természetesen) és mint távolságra vetítve.
    A mozgási energia a sebesség duplázásával a négyszeresére nőll, tehját a kifejtendő energia is. Ha a légáramlás javításával tudnák növelni a gazdaságosságot az kisebb tempónál is menne.