JohnnyCage

Létszámleépítést tervez a SUN

A munkaállomásokat és szervereket gyártó SUN Microsystems veszteséggel, valamint 28-30 százalékos bevételcsökkenéssel zárta az idei harmadik negyedévet, és a közeljövőben komoly létszámcsökkentéseket tervez végrehajtani.

A SUN Microsystems a napokban jelentette be, hogy a társaság költségcsökkentési célzattal megválik munkaerejének 9 százalékától, mintegy 3900 alkalmazottól. A Palo Alto-i (Kalifornia) központú cég emellett drasztikus átszervezéseket tervez, miután 28-30 százalékos bevételcsökkenést követően a társaság működése a szeptember 30-ával záruló negyedévben veszteséges volt.

A SUN előzetes eredményei alapján a cég harmadik negyedévi bevételei 2,7-2,9 milliárd dollár között alakultak a megelőző, június 30-ig tartó negyedév 4,0 milliárd dolláros mutatójához képest. Ezen adatok mellett a társaság részvényenként 0,05-0,07 dollár veszteségre számít. Az előző negyedév 134 millió dolláros nyeresége részvényenként 0,04 dollárt hozott.

A SUN Microsystems, amely cég egyébként a Unix-alapú szerverek legnagyobb gyártója, nem tudott pontos adatokkal szolgálni arról, pontosan hány alkalmazott kerül leépítésre, mivel azonban a társaság összesen 43 ezer dolgozót foglalkoztat, a 9% hozzávetőlegesen 3900 munkahelyet jelenthet.

- A számítástechnikai ipar konszolidációja és zsugorodása tovább folytatódik - figyelmeztetett Scott McNealy, a SUN Microsystems elnök-vezérigazgatója. - A szeptember 11-ei események ráadásul mindannyiunk helyzetét megnehezítették. A dolgok már korábban is kezdtek rosszabbra fordulni, a terrortámadásokat követően azonban mind az Egyesült Államokban, mind a világ többi táján bizonytalanság lett úrrá az iparban - tette hozzá a vezető. - A hosszútávú siker érdekében a társaságon belül drasztikus struktúrális módosításokat kell véghezvinni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JTBM #5
    Szevasz Elek,

    Inteles platformot csakis felelőtlen hozzánemértők vesznek olyan helyre, ahol számítógépre lenne szükség. Láttam már projecteket összedőlni / el sem indulni a hardware megbízhatatlansága miatt. Az Intel és a MicroSoft a PC-kbe és a játékprogramokhoz való. Mit szólnál, ha a jövő havi banki kimutatásodon tévednének egy nullát a bank javára? Vagy a Westeles számládon egy 1.44-es szorzóval kapnád? Esetleg a repülőgéped számítógépe lefagyna? Te hogy éreznéd magad, ha Pakson MS software futna?

    Remélem a döntés nem rajtad fog múlni...