Csabi

Új Sony számítógépek

A Sony VAIO asztali számítógépei az utóbbi időben egyre népszerűbbek a piacon. Ennek megfelelően a cég folyamatosan bővíti kínálatát annak érdekében, hogy minden vásárló megtalálja a neki teljesítményben és árban leginkább megfelelő konfigurációt. A Sony ma összesen hét új VAIO számítógépet mutatott be, amelyek között van néhány kiemelkedően nagy hatékonyságot biztosító modell is. Matk Hanson, a Sony egyik vezetője elmondta, hogy az otthoni felhasználók egyre komolyabb alkalmazásokat szeretnének futtatni, ezért ennek megfelelően a VAIO PC-k teljesítménye is egyre nő.

Az új VAIO számítógépek közül talán a legérdekesebb a VAIO Digital Studio (PCV-RX590G), amely a különböző nagy teljesítményt igénylő multimédiás alkalmazásokhoz készült. A hatékonyságról többek között a 2 GHz-es frekvenciával működő Intel Pentium 4 processzor gondoskodik. A számítógépben helyet kapott még 512 MB RDRAM memória, egy 100 GB kapacitású merevlemez, egy TV tuner kártya és egy DVD-RW meghajtó is. Az RX590G típusú PC körülbelül 2500 dollárért (700 000 forintért) fog piacra kerülni.

Természetesen a Sony kisebb teljesítményű, ugyanakkor olcsóbb asztali számítógépeket is bemutatott. Ilyen például a VAIO PCV-RX540 típus, amely az 1,2 GHz-es Celeron processzorra épül. A 800 dolláros (230 000 forintos) konfigurációban megtalálható többek között 256 MB memória, egy 60 GB kapacitású merevelemez és egy V.90 előírásoknak megfelelő modem is. Ezekhez a PC-khez DVD-ROM és CD-RW meghajtó is tartozik. Mindegyik új VAIO PC a Windows XP operációs rendszerrel kerül majd forgalomba a jövő hónapban.

A Sony az asztali számítógépei mellett bemutatta a legújabb VAIO Slimtop Pen Tablet PC-t is. A Slimtop LX920 modell az Intel Pentium III processzorra épül, és 256 MB memóriát valamint egy 60 GB kapacitású merevlemezt tartalmaz. A számítógépbe egy 15 colos, XGA (1024 x 768 pixel) felbontású TFT LCD kijelző került, és egy DVD/CD-RW meghajtó is tartozik hozzá. A Sony Slimtop LX920 is októberben kerül piacra, és várhatóan 2500 dollárba (700 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!