Csabi

Elkészült az Office v. X for Mac

A Microsoft az irodai szoftvereivel nemcsak a PC-k, hanem a Macintosh számítógépek piacán is növelni szeretné a részesedését. A cég most arra törekszik, hogy a Mac OS X-hez készülő Office irodai szoftvercsomagja legalább olyan népszerű legyen, mint a Windows operációs rendszerekkel kompatibilis verziók.

A legújabb, Office v. X for Mac várhatóan novemberben kerül piacra, ami azt jelenti, hogy körülbelül két hónappal később lesz elérhető, mint a Mac OS X 10.1-es verziója. Az OS X legelső verziója általában jól szerepelt a különböző teszteken, ennek ellenére sok szakember számos kritikával illette, ugyanis szerintük lassú és néhány fontos funkciót és megoldást sem támogat.

Az Office v. X for Mac felhasználói felülete eltér a Windowsos verziókétól, ugyanis teljes mértékben a Mac OS X felületéhez igazodik. Az új szoftvercsomagban megtalálható alkalmazások között helyet kapott a jól ismert Word szövegszerkesztő, az Excel táblázatkezelő és a PowerPoint prezentációkészítő program is. Az elektronikus levelek kezelésére az Entourage X nevű szoftver használható, amely többek között támogatja a HTML formátumú emailek küldését és fogadását is. Egy új, beépített naptárral, és egy továbbfejlesztett címjegyzékkel rendelkezik. Az Office v. X for Mac-ben megtalálható alkalmazások mindegyike támogatja a többszörös visszavonást, ami azt jelenti, hogy például dokumentumszerkesztés során a felhasználó nemcsak egy, hanem több elhibázott műveletet is visszavonhat. Érdekesség, hogy az új szoftverek egyike sem rendelkezik az Office XP-ben megtalálható Smart Tag funkciókkal.

Az Office v. X for Mac nemcsak angol, hanem spanyol, japán, francia, német és svéd nyelvű verziókban is elérhető lesz. A teljes verzió 499 dollárba, míg az upgrade változat 299 dollárba fog kerülni. Azok a felhasználók, akik az Office 2001-gyel rendelkeznek, 149 dollárért frissíthetik majd a szoftvercsomagjukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!