Franczy

Új időszámítás kezdődik az Altavistánál?

A CMGI csoportosuláshoz tartozó és az utóbbi időkben egyre komolyabb gondokkal küszködő internetes keresőszolgáltatást működtető cég, az Altavista képviselői a tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy a cég vezetésében komoly változtatásokra került sor, így mostantól kezdve James Barnett a cég elnök-vezérigazgatója, valamint azt is nyilvánosságra hozták, hogy a cégnek az életben maradáshoz ezentúl nagyon meg kell majd húznia a nadrágszíjat, melynek első következménye az lesz, hogy az Altavista a napokban megválik alkalmazottjainak nem kevesebb mint harminc százalékától.

Az Altavista új elnök-vezérigazgatójáról, Barnettről annyit érdemes tudni, hogy ezt megelőzően az egymástól távol élő rokonok internetes kapcsolattartásával foglalkozó MyFamily.com cég elnöke volt, és mindenki meg volt elégedve a munkájával. Szakértők szerint Barnettnek nagyon nehéz dolga lesz, hiszen mindenki tőle várja, hogy a manapság tapasztalható nagyon nehéz körülmények között gatyába rázza a céget. Az Altavistának a közelmúltban a látogatók számának drasztikus visszaesése és a hirdetők elmaradása volt a legnagyobb gondja, így Barnettnek először ezekre a problémákra kell majd valamiféle gyógyírt találnia. Az új elnök-vezérigazgatónak sajnos egy sokak számára kedvezőtlen lépéssel, vagyis elbocsátással kell megkezdenie Altavistás karrierjét, ugyanis Barnett a költségek lefaragása végett százhatvan munkatársától kíván megszabadulni, melynek következtében az Altavistánál ezután már csak háromszáznegyvenen fognak dolgozni.

Az Altavista szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a legtöbb elbocsátandó alkalmazott az Altavista termék-összehasonlítási lehetőséget is felkínáló online vásárlási részlegénél van, de ezenkívül sajnos számos más részlegnél is elbocsátásokra kell majd számítani.

Barnett egy a napokban adott interjúban elmondta, hogy az Altavistát szeretné úgy helyrepofozni, hogy az ismét régi fényében tündököljön. Barnett szerint az Altavistával egészen addig semmi probléma nem volt, amíg az előző vezetés 1999 végén úgy határozott, hogy az Altavistát egy a Yahoo-val versenyezni képes multifunkcionális internetes portállá kell átalakítani. Ez azonban a korábbi gárdának egyáltalán nem sikerült, és ami rosszabb, nagyon sok pénzt dobtak ki az ablakon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fater #1
    "Barnett szerint az Altavistával egészen addig semmi probléma nem volt, amíg az előző vezetés 1999 végén úgy határozott, hogy az Altavistát egy a Yahoo-val versenyezni képes multifunkcionális internetes portállá kell átalakítani. Ez azonban a korábbi gárdának egyáltalán nem sikerült"

    Ez pontosan így történt.