JohnnyCage

A játékipar reagál a terrortámadásokra

A filmipar hasonló bejelentéseit követően immár a játékkiadók is közölték, elhalasztják néhány új játék kiadását, amelyek közül több elképzelhető, hogy a későbbiekben sem fog megjelenni.

A múlt keddi, tragikus kimenetelű terrortámadás-sorozat a gazdaság mellett kihatott a film- és játékiparra is. Azok a filmek illetve játékok, amelyek korábban igéretes produkciónak számítottak, a terrorcselekmények után könnyen izléstelennek, felháborítónak tűnhetnek.

A játékok közül talán a Spider-Man 2 (Pókember 2) tartalmazza a legszembetűnőbb kapcsolatot a leomlott Világkereskedelmi Közponntal. Az Activision játéka, amely pénteken jelent volna meg a Sony PlayStation játékkonzolra, csak később, várhatóan október 19-én kerülhet a boltok polcaira, jelentősen átdolgozott formában. A fejlesztők kiveszik a játékból azt a szintet, amely egy, a Világkereskedelmi Központ ikertornyaira emlékeztető helyen játszódik. Több másik szinten a háttérben látszik egy hasonló ikertorony, amely feltehetően szintén kikerül az átdolgozott kiadásból.

A Spider-Man 2 mellett az Electronic Arts Majestic online játéka, valamint a JoWood World War III: Black Gold real-time stratégiája is a tiltólistára került. Ez utóbbi egyébként egy, az Egyesült Államok, Közel-Kelet, Oroszország, valamint az arab nemzetek között kialakult konfliktusban játszódik. Egyelőre nem tudni, a World War III: Black Gold mikor fog megjelenni, de a JoWood nem készül végleg leszámolni a projekttel.

A sokak által várt Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty eredetileg novemberben jelent volna meg, de mostmár biztosan késni fog. A játékban a Spider-Man 2-höz hasonlóan olyan helyszínek találhatóak, amelyek hátterében New York, és a Világkereskedelmi Központ látható. Mint ismeretes, az Electronic Arts új dobozt tervez az egy éve kiadott Red Alert 2-nek, amely számos amerikai bolt polcairól ideiglenesen lekerült.

A játékok megjelenésének késése természetesen eltörpül a múlt keddi terrortámadást követő emberi tragédiában. A hírek szerint a játékszoftver gyártók nem veszítettek alkalmazottat a Egyesült Államokat ért támadásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ati27 #22
    Sziasztok!

    Na szóval.Tegnap éppen láttam a spektrumon a vietnami háborúról egy dokumentum filmet.A következo mondatot írták a végére, körülbelül így hangzott a fordítása: "Amelyik nép nem tud tanulni a történelmébol, az kénytelen újra átélni azt" Nem gondoljátok, hogy ez mennyire idevág?És nem csak amerikának.Szól Ez magyarországnak is.Másik ha az a közmodás igaz, hogy más kárán tanul az okos, akkor a politikusok a leghülyébbek a világon, mivel nem csak a más kárán, de a sajátjukból sem tudnak tanulni.Mert most megint mi van?"Menjünk oda bombázzuk szét" "40 milliárd dollárt különitettünk el a válaszlépésre" Könyörgöm! Abból a 40 milliárdból mennyi problémát meglehetne oldani!mennyi embernek lehetne segíteni. Meg ezek a kijelentések "Harc a terrorizmus ellen, visszaverni, elpusztítani oket" Nem gondoljátok ez csak olaj a tuzre?Nem inkább az okot kellene megszuntetni, ami miatt terrorista lesz egy normális ember?Tudom, hogy ez nem könnyu de el kéne már egyszer kezdeni, nem?Na üdv mindenkinek, úgy látom a jelenlegi állás szerint az emberi faj képtelen saját magát túlélni...
  • I.C.ram #21
    es amikor mi szivtunk ra legjobban a masodik vilaghaboru utan mert visszaakartuk kapni az elvett teruletek akkor sirtak utannunk az amerikaiak??? hat nem! sot rohogtek rajtunk! pedig sokkal tobb ember halt meg itt mint ott! es mi megis megattuk a tiszteletet!
  • Gary #16
    Topic OFF

    Én érző embernek tartom magam, kicsit meg is rendültem (az ártatalan emberek miatt), de már semmit sem jelent az egész, mert a csapból is ez folyik. Pedig bennem túlteng az empátia.
    Ami fölkeltette a figyelmemet és emiatt írom ezt az egészet:
    "Nyilvan ti is azokhoz tartoztok, akik meg egy szar TESCOban se birtak megallni egy percre tiszteletet adni..."
    Ez rohadt jó, milyen lírai is az egész! :)) Ha Te ezt komolyan gondoltad, akkor inkább Te tartozol ama férfi-végtag halmazba, amire utaltál.

    Miért kellene megállnom? Tiszteletetadás? Senkit sem ismertem közülük. (Történetesen nem hiszem el, hogy mindegyik mintapolgár lett volna.) Azért, mert az elnökük azt mondta? Na, ne! Az egész csak képmutatás. És éppen az olyen üres emberkéknek való, akik tényleg nem éreznek semmit! Hogy elmondhassák, én megtettem, hogy megálltam, akkor most már ezt letudtam... Mint amikor a pap-pajtás feloldoz 10 miatyánkkal... Annyira ironikus az egész...

    Topic ON
  • Archenemy #12
    De viszont van egy jo viccem:

    Programozo csavo megundorodik a civilizaciotol, lekoltozik egy tanyara, tiz kilometeres korzetben semmi. Harom honap mulva atbattyog hozza a "szomszed", es igy szol:
    -Hello, mar harom honapja itt vagy, ideje osszeismerkedned a helybeliekkel.
    -Oke, az tenyleg jo lesz.
    -Lesz egy buli, arra elhivlak.
    -Ok, raerek.
    -De vigyazz, elegge sokat szoktunk am pialni.
    -Nem gond, birom a piat.
    -Es tuti, hogy verekedes is lesz.
    -Hat... Majd meguszom valahogy.
    -Jut eszembe, kemeny szex is szokott lenni.
    -Huhh... Na jo. De mondd csak, milyen ruhat vegyek fel?
    -Az mindegy, csak ketten leszunk...
  • Archenemy #11
    Csatlakozom az elottem szolokhoz...
  • I.C.ram #10
    ezt a hulyeseget!!! akkor bekene tiltani minden akcio filmet, minden repuloszimulatort, mind gyilkolos jatekot, minden jovobeli haborut feldolgozo strategiat, az osszes haborus mozifilmeket, az osszes realmodot a q3, half-life, ut-hez mert ott altalaban a terror es a torveny all egymassal szemben! tovabba bekeni tiltani az osszes konyvet ami a jovohaboruirol szol es ebbol nincs keves! bekene tiltani az osszes epulet-lerombolos dokumentum filmeket, az osszes dolgot amiben benne van egy torony, egyszoval az egesz vilagot bekene tiltani ha olyan hulyen gondolkodnank mint az idota amerikaiak akik betiltjat a tom es jerry-t csak azert mert a kis pocsos amcsi ovisok husbarddal rohangalnak az ovoneni utan es ullo-vel verik egymas fejet no meg 20 KG TnT-t raknak a tanarneni ala mert 4-est adott az 5-os helyett!...

    az amerikai nep szamomra mindig rejtely marad....
  • Lacc #8
    Ez csak image-növelés a kiadóknak. Mert így látja a nyájas vásárló, hogy hűdemegrendítettminketisezadolog, és nő a szemében 20 kilót.
  • ubi #4
    Ja wazze!!! Pearl harbour????????