Franczy

Intel: vége a nehéz időknek?

[ZDNET] A világ legnagyobb chipgyártó cége, az Intel az elmúlt két évben elég nehéz időket élt meg, hiszen ezen időszak alatt egymást követték a különböző csúszások, processzorhibák, raktárkészlet-kiürülések és visszahívások, valamint a közelmúltban a számítógépes piacon található gazdasági hullámvölgy és a kényszerűen nagyon agresszív árpolitika is megtette negatív hatását. Az Intel vezetői azonban egyre optimistábbak és legutóbbi nyilatkozataikban már úgy vélekedtek, hogy mára már a cég összes eddig felmerült problémája megoldódott, és a cég előtt fényes jövő áll.

"Néhány nagyon rendkívüli oka volt annak, hogy az elmúlt egy-másfél évben néha nehézségeink adódtak" - nyilatkozta a napokban Paul Otellini, az Intel Architecture Group vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy az Intel számára az elmúlt hónapokban elsősorban a chiphiány és a Rambus memóriák körüli problémák jelentették a legnagyobb gondot. "Visszatértünk a már jól bevált, nagyon figyelmes mérnöki tervezőmunkához, mely az elmúlt 31 év során, két évet leszámítva nagyon bevált nekünk" - mondta Otellini.

A szakértők egybehangzóan üdvözölték az Intel vezetőinek a fentiekhez hasonló kijelentéseit, hiszen egy olyan nagy és neves céghez, mint amilyen az Intel, egyáltalán nem illenek a különböző botrányok, melyek az eddigiekben általában valamely hibás Intel processzor, vagy chipset miatt robbantak ki. Az Intel legutóbbi hibája egyébként az volt, hogy a többprocesszoros szerverek piacára szánt 900 MHz-es frekvenciájú Intel Xeon chipet hibásan hozta forgalomba, melyet aztán értelemszerűen egy elkerülhetetlen és nagy negatív visszhangot kiváltó visszahívási procedúra követett. A júliusban visszahívott Xeon processzor javított verziója egyébként az elmúlt hét folyamán tűnt fel újra a boltok polcain.

"Szerintem az Intelnek még most is vannak bizonyos gondjai, melyek azonban sokkal inkább a tervezési részleg, mintsem a gyártási részleg problémái. Tény, hogy az Intel működését összességében tekintve nincsenek nagyobb gondok. A számítógépes piacon tapasztalható gazdasági hullámvölgy azonban az Intelt sem kerülhette el, és ez ellen a jelenség ellen még egy ilyen mamutcég sem tehet túl sokat" - nyilatkozta Kevin Krewell, az MDR/Instat cég szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #1
    "nyilatkozta Kevin Krewell, az MDR/Instat cég szakértője. ?chkpt=zdnnp1tp02"

    kiakadt a fordító program ?
    :-DDDDDDDDD