JohnnyCage

Elhagyja a főszponzor Compaq a Williams BMW-t?

Mint a napokban fény derült rá, a Hewlett-Packard felvásárolta a Compaq Computert. Az újonnan kialakuló óriáscég, amely a HP nevet "örökli", várhatóan csökkenteni fogja a Forma 1-es szponzori támogatásokat.

Mint azt a Forma 1 rajongók bizonyára észrevették, a dohányreklámok betiltásával fokozatosan megváltozik a legnépszerűbb motorsport támogatói köre. Az új támogatók között számítástechnikai cégek is megtalálhatóak, mint például a Compaq, a HP, a SUN Microsystems, és a Computer Associates (CA). Mivel azonban a Hewlett-Packard és a Compaq Computer a közeljövőben összeolvad, az egyik Forma 1-es csapat várhatóan elveszíti főszponzorát.


A HP jelenleg a Jordan és Jaguar csapatokat támogatja, a Compaq Computer pedig a Williams istálló főszponzora. Aki figyelemmel kiséri a Forma 1 világsorozatot, a Compaq feliratot minden bizonnyal már látta a BMW motorral szerelt autókon. A HP és Compaq cégek egyesülésével keletkező óriáscég a hírek szerint drasztikus struktúrális átalakításokat tervez a közeljövőben, amelyet számos költségcsökkentési lépés is kisérni fog. Ezek egyike a Forma 1-es szponzori támogatások felére csökkentése, tehát vagy a Williams, vagy a Jordan és Jaguar csapatok támogatása megszűnik.


A Forma 1-es csapatok döntő többségének választása, miszerint az istállók Hewlett-Packard munkaállomásokat alkalmaznak, nem függ össze a szponzori támogatásokkal, így e területen nem várható változás. A HP- és Compaq konkurens SUN Microsystems, valamint a Computer Associates a McLaren csapatot szponzorálja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Geronimo #18
  remelem jol megszivja a bmw
 • silanor #8
  alkoholista: "Szakértők szerint a cég nagyon nehézkesen hozza majd meg azokat a költségcsökkentő lépéseket, -- például 15 ezer alkalmazott elbocsátását -- amelyek révén maximalizálhatóak az összeolvadásból származó előnyök." hwsw.hu
 • silanor #7
  Jah es BMW Rulz/Forever stb...!!!
 • silanor #6
  A jo francba. Ez nagyon nem jo hir :(
  Nagyon jol osszedolgozott a Compaq meg a BMW. Nem csak sima szponzorok voltak. Majd jol nemveszek HP-t :)))
 • Laalee #3
  mi az a compaq? :)