JohnnyCage

Az Intel integrálja a USB 2.0 támogatást chipkészleteibe

Az Intel Corp. a múlt heti Intel Developer Forum konferencián kifejtette azon terveit, miszerint a társaság a jövőben minél több funkciót integrálni szeretne chipkészleteibe.

A különféle funkciók alaplapi chipkészletbe integrálásával az Intel a számítógépek összköltségeit szeretné lecsökkenteni. A PC piac jelenlegi, válságos helyzetében az ár még fontosabb szerephez jutott, mint ezidáig. A PC-k iránti kereslet visszaesésével, valamint a piac telítődésével a magas ár könnyen elriaszthatja a bizonytalan, esetleg vékonyabb pénztárcájú vásárlókat.

Az IDF konferencián tartott beszédében Louis Burns, az Intel egyik magas beosztású vezetője elmondta, hogy az Intel az idei negyedik negyedévtől kezdődően integrálni szeretné a USB 2.0 vezérlőt alaplapi chipkészleteibe. A lépés könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatja a különálló USB 2.0 vezérlőchipeket gyártó cégeket, mint például a Cypress és a NEC, jegyezték meg az elemzők.

Az Intel már évekkel ezelőtt is tett hasonló lépéseket. Az első grafikus processzormag alaplapi chipkészletbe integrálása például annak idején valóban olcsóbbá tette a rendszereket, több videókártya gyártó azonban részben emiatt, részben más okokból kifolyólag tönkrement.

A mostani bejelentés a USB 2.0 támogatásáról feltehetően számos USB chipeket gyártó céget negatívan érintett, a felhasználóknak azonban minden valószínűség szerint előnyük fog származni a lépésből. "Mindez azt jelenti, hogy a USB 2.0 általános lesz a piacon" - mondta Burns, az Intel Desktop Platforms Group részlegének elnökhelyettese. A vezető azt nem közölte, pontosan mely chipkészletek fogják tartalmazni a USB 2.0 támogatást, így jelenleg azt sem tudni, hogy a 2002 elején megjelenő DDR-alapú Brookdale Pentium 4 chipkészlet rendelkezik-e majd vele.

Burns elmondása szerint a processzorok teljesítményének növelése mellett nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a különféle I/O technológiák kihasználására is, és a társaság a jövőben meg is fog tenni mindent ennek érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MuldR #1
    Ez a jo taktika: Ha valamit nem tudunk elfogadtatni vagy eladni, akkor azt integraljuk. Eszi nem eszi nem kap mast :P