JohnnyCage

nForce-alapú PC-t ad ki a Dell?

A világ legnagyobb számítógép gyártóját ismét szóba hozták az AMD-vel. A társaság egyes, nem hivatalos hírek szerint nVidia nForce alapokra épülő PC-t fog kiadni, amely mindenképpen AMD processzorok alkalmazását jelentené.

A Dell, mint ismeretes, nem árul AMD processzorral ellátott számítógépeket. A céget a közelmúltban azonban már többször szóba hozták bizonyos AMD-alapú rendszerekkel. A legfrissebb hírek szerint azonban a grafikus chipjeiről ismert nVidia a napokban befejezte az utolsó foltozásokaz az nForce nagyteljesítményű integrált grafikus chipkészleten, amelyet állítólag a Dell Computer is fel szeretne használni egyes modelljeiben. Mivel az nForce egy AMD Athlon-alapú chipkészlet, mindez AMD processzorok alkalmazását jelentené.

A hírek szerint az ASUStek, Gigabyte és Abit alaplap gyártók szeptemberben kezdik meg az nForce-alapú alaplapok szállítását. Az ismertebb nevek közül a Fujitsu-Siemens, és állítólag a Dell is ki fog adni nForce chipkészletű számítógépet. Mivel azonban a Dell a hírekkel ellenben végülis mégsem adott ki az AMD Athlon-4 mobil processzorra épülő notebookot sem, korántsem biztos, hogy az nForce-alapú PC valóban megjelenik.

Egyesek szerint az sem kizárt, hogy bár az nVidia jelenleg nem rendelkezik Pentium 4 chipset licensszel, a Dell valójában egy Intel-alapú nForce változatot tesztel. Mindez már csak azért sem lenne meglepő, mert a Microsoft Xbox játékkonzol is az nVidia nForce egy változatára fog épülni, márpedig az Xboxban egy Intel Pentium III-as CPU dobog.

Mivel az AMD-alapú nForce chipkészlet és a Palomino magos Athlon processzor tulajdonképpen egyidőben fog megjelenni, valószínű, hogy az nForce inkább a Palominohoz készült, mintsem a jelenlegi Thunderbird változathoz. Ez megmagyarázná azt a viszonylag hosszú időt, ami az nForce bejelentése és kiadása között eltelik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!