JohnnyCage

Az Intel szerint a Bluetooth elveszett

Az Intel egyik magas beosztású vezetője szerint a Bluetooth már elvesztette azt a csatát, amit a technológia az általános vezetéknélküli hálózati szabvánnyá válásért folytatott.

A Bluetooth, amely lehetővé teszi a mobiltelefonok, notebookok, és egyéb eszközök olyan drótnélküli hálózatba kapcsolását, amelyen keresztül akár az internetre is fel lehet csatlakozni, nem fog általános technológiává válni, mondta Sean Maloney, az Intel Communications Group részlegének elnökhelyettese és általános menedzsere. Maloney mindezt az IDF konferencián közölte a sajtóval.

Ehelyett a 802.11 lesz az általánosan elfogadott drótnélküli hálózati szabvány. "A 802.11 győzött. A Bluetooth jelenleg teljes visszavonulásban van Moszkvából" - mondta Maloney. "Győzhetett volna, de a jelek szerint már nem fog. A Bluetooth talán fennmarad, de nem az az általános technológia lesz, mint amire számítani lehetett."


Bár egyes vezetők és elemzők már korábban eltemették a Bluetooth technológiát, Maloney bejelentése megerősítette mindezt. Az Intel a Bluetooth technológia egyik fő támogatója volt, de immár a társaság sem lát komoly reményt a rendszer térhódítására. Maloney, mint az Intel kommunikációs részlegének egyik vezetője, az IDF konferencián beszámolt a kommunikációs ipar válságáról. Elmondása szerint a társaságok az elmúlt időszakban túlzott befektetésekbe kezdtek, de a kommunikációs ipar visszaesni kezdett nem növekedni.

"Nem látok javulásra utaló jelet" - mondta. "Az egész IT ipar hullámvölgyében a kommunikációs ipar szenvedi el a leghosszabb visszaesést." Az Intel stratégiája ebben a nehéz helyzetben az, hogy általános célű chipeket kínál a hálózati kommunikációs eszközökhöz, amelyek jóval olcsóbbak a társaságok által ezidáig használt speciális chipeknél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiG G #9
    lál mégse :D
  • dez #8
    Hova lett? Mondom, hogy óvatósabban azokkal a morzsákkal!
  • Esrohnoil #7
    A Bluetooth tényleg elveszett? :D
  • Yeti #4
    Háát, mivel hogy most van az IDF, ezért asszem érthető, hogy miért van ennyi Inteles hír...
    alibaba: az Intel szerint az AMD már régen elveszett, és mégsem...